Cohen.gr Κυριακή 18.3.2018
Ζαν Κοέν

Πρόσφατα έγινε ολίγον τι χαμός με τη δήλωση Βορίδη περί αναγνώρισής της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από την Ελλάδα.

Ακούσαμε λέξεις όπως προδότες, πουλημένοι, τσαρλατάνοι, οπορτουνιστές, και πολλά άλλα να απευθύνονται στον προαναφερόμενο πολιτικό από διαφόρους εντός και εκτός Ελλάδας, Εβραίους και μη.

Αυτήν την φορά δεν θα ασχοληθώ με το ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι. Αυτή τη φορά θα ασχοληθώ με ένα παράδοξο σχετικά με τους Εβραίους, το Ισραήλ και τον αντισημιτισμό.   Ένα θέμα τόσο παράδοξο που θα έπρεπε να διδάσκεται στα πανεπιστήμια στο μάθημα της λογικής.

Όλες οι χώρες του κόσμου ξοδεύουν έναν σκασμό λεφτά σε αυτό που άλλοι ονομάζουν προπαγάνδα, άλλοι δημόσιες σχέσεις, άλλοι public diplomacy και άλλοι public affairs.   

Ένα είναι σίγουρο όπως και να το ονομάζει κανείς, ξοδεύονται εκατομμύρια από κράτη, οργανώσεις, κοινότητες, κ.λπ. στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν τη θέση τους, και το κυριότερο να μεταφέρουν στην πλευρά τους αυτούς στους οποίους αποτείνονται, ή αν προτιμάτε να κάνουν φίλους τους εχθρούς τους, ή αν θέλετε να είστε πιο ευγενείς, να μετατρέψουν τους μη φιλικά διακείμενους προς τις θέσεις τους, σε φιλικά διακείμενους.

Για να γίνει αυτό πρέπει να έρθεις σε επαφή με τους (ας τους ονομάσουμε για το καλό της συζήτησης) αντίπαλους να μιλήσεις μαζί τους, να τους πας σε τοποθεσίες, να τους δείξεις πράγματα, να τους δώσεις επιχειρήματα, και άλλα πολλά.

Και εδώ αρχίζει το παράδοξο σε εμάς τους Ελληνοεβραίους.

Όταν τελικά κατορθώνουν να φέρουν έναν αντίπαλο στη δική τους πλευρά αυτοί που θα έπρεπε να πανηγυρίζουν βρίζουν τον μεταστραφέντα πατόκορφα, το βγάζουν στα μανταλάκια, και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Και αναρωτιέμαι εγώ τώρα, αν αυτό είναι το αποτέλεσμα της μεταστροφής του αντιπάλου μας, τότε τι ξοδεύετε τόσα πολλά λεφτά; Γιατί δεν μας τα δίνετε να τα φάμε στραγάλια, όπως λέγαμε παλιά.

Είμαστε σοβαροί ή να βάλω τις φωνές;  Ήρθε ο Βορίδης είπε ότι είπε για την Ιερουσαλήμ και βγήκαν Εβραίοι και μη και τον κράξανε.

Για να καταλάβω, ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση,  δεν ήταν ποτέ φιλικός απέναντι στους Εβραίους και το Ισραήλ. Οι παρακάτω φωτογραφίες επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές, όπως και όταν συναντήθηκε ο κ. Τσίπρας με τον μακαρίτη Πέρες που έκρυβαν όσο μπορούσαν τη συνάντηση.


Ο ΣΥΡΙΖΑ με την Λεϊλά Χαλέντ. Η τελευταία προσπάθησε να κάνει αεροπειρατεία σε αεροπλάνο της Ελ ΑΛ το 1970.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα συνεχίζει την παράδοση αλλά ο κ. Τσίπρας έχει κάνει στροφή 180 μοιρών. Γιατί να μην τον κράξουμε αυτόν και όλο το κόμμα του;


Παπαδημούλης και η τρομοκράτησα Λεϊλά Χαλέντ

Γιατί ξοδεύουμε χρόνο και χρήμα  σε υλικό που θα μπορούσαμε να το διαθέσουμε σε άλλα προγράμματα, σε δημόσιες ενέργειες; Τα ξοδεύομε για να τους φέρουμε προς το μέρος μας ή για να τους κράξουμε όταν έρθουν με εμάς;

Και για να κωδικοποιήσω το παράδοξο: ξοδεύουμε λεφτά για να πείσουμε για το δίκιο μας και όταν πείθονται τους βρίζουμε.

Ερώτηση: Ποιος είναι ο τρελός εγώ ή οι άλλοι;