Cohen.gr Κυριακή 28.12018
Του Τεύκρου Σακελλαρόπουλου (Teucris)

Όλο και συχνότερα συναντώ ανθρώπους γύρω μου, οι οποίοι διέπονται από τρία άκρως επικίνδυνα συμπτώματα: 

  1. Η δική σου απογοήτευση κέρδος για κάποιον άλλον. 

Η οικονομική δυσπραγία και κατάρρευση, καθώς και η επιβαλλόμενη παράνοια και ο βιασμός της ελεύθερης σκέψης οδηγούν πάρα πολλούς να θεωρούν πως ΠΡΕΠΕΙ να είσαι απογοητευμένος, ΠΡΕΠΕΙ να είσαι δυστυχισμένος, ΠΡΕΠΕΙ να έχεις παραιτηθεί. 

Εάν νοιώθεις κατ΄αυτόν τρόπο χάνεις το παιγνίδι. Είσαι πλέον άβουλο πιόνι του συστήματος και των εξελίξεων και με την δική σου παραίτηση, παραχωρείς την ΔΙΚΗ ΣΟΥ ενέργεια στις δυνάμεις του κακού. 

  1. Ο Ρωμαϊκός Κανόνας 

Παρακαλούνται αυτοί, οι οποίοι ισχυρίζονται πως κάτι δεν μπορεί να γίνει να μην διακόπτουν εκείνους, οι οποίοι το κάνουν. 

Εάν βλέπεις κάποιον να κάνει κάτι και αναρωτιέσαι πως αυτό ΔΕΝ γίνεται, πάλι ψάξε μέσα σου. Είσαι θύμα του Ρωμαϊκού κανόνα. Το ότι δεν το κάνεις εσύ ή πιστεύεις πως είναι αδύνατον είναι καθαρά ΔΙΚΟ ΣΟΥ πρόβλημα. Μην διακόπτεις εκείνους, οι οποίοι το κάνουν, διότι είναι οι μόνοι, οι οποίοι θα σε τραβήξουν από τον βούρκο της αδράνειας και της απελπισίας, όταν τίποτα δεν θα σου έχει απομείνει. ΜΗΝ τους διακόπτεις! 

  1. Ποτέ η πτώση δεν βρίσκεται τόσο κοντά, όσο τη στιγμή της νίκης. 

Οι μεγάλοι ηγέτες, οι μεγάλοι άνθρωποι, όλοι γνωρίζουν πως η στιγμή της πτώσης απέχει μία τρίχα από την νίκη. Η ζωή εξαντλεί κάθε περιθώριο καλής τύχης μέχρι να σου την δώσει. Απαιτεί από εσένα να πιστεύεις ΑΠΟΛΥΤΑ και η μεγαλύτερη δοκιμασία είναι χιλιοστά πριν την τελική πτώση. Τότε είναι θέμα καθαρά ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ απόφασης να επιλέξεις την ήττα ή τη νίκη, διότι και οι δύο απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους.  

Εάν έχασες τις αντοχές σου (και την υπομονή σου) σκέψου πως ΗΔΗ απέρριψες την νίκη και επέλεξες την πτώση. 

  1. Τέλος ποτέ μην ξεχνάτε πως σε κάθε σκανδαλωδώς τίμιο άνθρωπο, τίποτα δεν χαρίζεται. 

Το γιατί ισχύει το αμέσως προηγούμενο, τα παράπονά σας στον Μεγάλο παρακαλώ!

iTeucris www.teucris.com Sent from my iPhone