Εκτύπωση

Αγαπητέ φίλε Ζαν,

Αργά γνωριστήκαμε, αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

Σε ευχαριστώ από καρδιάς για την παραχώρηση χώρου στην ιστοσελίδα σου για την «Κρησάρα» και την ελευθερία των απόψεων της χωρίς καμία λογοκρισία.

Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και των απόψεων δια μέσου της ιστοσελίδας σου σε τιμά. Η «Κρησάρα» ασχολείται μόνο με θέματα που αφορούν τους εβραίους και τον εβραϊσμό.

Μωρίς Χατζής

Η ΚΡΗΣΑΡΑ 7.2.2013
Μωρίς Χατζής

Η θεατρική σκηνή της οδού Βησσαρίωνος όρισε την πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Εκλογές στο ΚΙΣ» την 2η Φεβρουαρίου στις 6:30 το απόγευμα.

Ξυριστήκαμε, βάλαμε τις κολόνιες μας, φορέσαμε τα καλά μας και πήγαμε έγκαιρος για να εξασφαλίσουμε μια καλή θέση. Άλλοι ήταν ζωσμένοι με θηκάρια γεμάτα στιλέτα και καλοακονισμένα σπαθιά. Άλλοι πιο προοδευτικοί είχαν μαζί τους πιστόλια, ούζι , καλάζνικοφ, έτοιμοι αν δεν τους άρεσε το έργο να κηρύξουν επανάσταση.

Η καθυστέρηση όμως λόγο traffic αυτού που θα ευλογούσε το έργο ανάγκασε τον πρωταγωνιστή να ανοίξει τα rideaux της σκηνής και έχοντας ένθεν κακείθεν τους συμπρωταγωνιστές, μας ανήγγειλε ότι η πρεμιέρα αναβάλλεται για αργότερα προκειμένου να ηρεμίσουν τα πνεύματα κλπ… κλπ…

Είχε προηγηθεί μια φιλοπολεμική ανοιχτή επιστολή εξέχοντος μέλους της μιας παράταξης η οποία αναφερόταν ακόμα και σε συνταγματολόγο προκειμένου να αποδείξει ότι το αντίπαλο δέος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αυτήν την διαδικασία και ότι υπάρχει κίνδυνος ακόμα και προσφυγής στις δικαστικές αρχές!!! Σημείωση: τέτοιο το πάθος, τέτοια η ξεφτίλα του εβραϊσμού να φτάσουμε ακόμα και στα δικαστήρια προκειμένου κάποιοι να αναλάβουν την αρχή, να διασύρουν τον εβραϊσμό και να δώσουν το δικαίωμα στους διάφορους Πλεύριδες και χρυσαυγήτες να μας σχολιάζουν.

Αυτή η εκβιαστική επιστολή ενδεχομένως να θορύβησε την σημερινή ηγεσία του ΚΙΣΕ η οποία σοφά πράττοντας ανέβαλε αυτήν την πρεμιέρα.

Ο επιστολογράφος δεν έμεινε μόνο εκεί. Με ανήθικο τρόπο εκτός του εκβιασμού, με χτυπήματα «κάτω από την ζώνη» επικαλείται την ηλικία αλλά και την μη γνώση αγγλικών του αντιπάλου προσπαθώντας να αποδομήσει την προσωπικότητα ενός ανθρώπου, που περισσότερο από σαράντα χρόνια της ζωής του τα έχει αφιερώσει στον εβραϊσμό εκ των οποίων τα δώδεκα ως πρόεδρος του ΚΙΣ.

Ο επιστολογράφος στην φιλοπολεμική, εκβιαστική, διχαστική επιστολή του απειλεί και θέτει προ των ευθυνών το ΚΙΣΕ, τα Δ.Σ. και τους εκλέκτορες ότι θα είναι αυτοί υπαίτιοι που θα καταλήξει ο εβραϊσμός στα ελληνικά δικαστήρια!!!

Ο επιστολογράφος επικαλούμενος τις ηλικίες των ηγετών θα πρέπει να μάθει ότι ο σημερινός πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρεζ είναι ενενήντα ετών, ότι ο Ρούσβελτ ήταν παράλυτος από τη μέση και κάτω και ότι ο Ζολώτας ανέλαβε την πρωθυπουργία της Ελλάδας στα ενενήντα του χρόνια κλπ.

Ο ηγέτης δεν χρειάζεται να είναι μαραθωνοδρόμος μπασκετμπολίστας ή αθλητής του στίβου. Χρειάζεται να έχει πείρα και μυαλό που δυστυχώς κάποιοι δεν διαθέτουν. Άλλωστε αυτόν που υποστηρίζει δεν είναι και κανένα τζόβενο…

Αγαπητέ μου φίλε Μπένυ Αλμπάλα στέκομαι με σεβασμό,  με θαυμασμό και με εκτίμηση στο έργο που έχεις προσφέρει στη τριαντάχρονη παρουσία σου στα εβραϊκά δρώμενα. Χιλιάδες ώρες έχεις αφιερώσει στον εβραϊσμό παραμελώντας πολλά από την επαγγελματική, την οικογενειακή και την προσωπική σου ζωή. Σε θεωρώ υπεράξιο και ικανό να αναλάβεις την προεδρία του ΚΙΣΕ. ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ. Είμαι βέβαιος ότι είχες διαβάσει αυτήν την επιστολή. Δεν έπρεπε να επιτρέψεις την δημοσίευση της. Μόνο κακό έκανε και σε εσένα αλλά και ανέδειξε την εμπάθεια κάποιων ανθρώπων που απειλούν ότι αν δεν εκλεγείς θα επέλθει σχίσμα μεταξύ των λιγοστών εβραίων που έχουμε απομείνει.

Θεωρώ ότι ήταν ένα στιγμιαίο λάθος σου, ότι αυτή η επιστολή δεν σε εκπροσωπεί και τέτοιες μέθοδοι μακριά από εσένα. Επίσης θεωρώ ότι δεν έχεις ανάγκη από τα λιβανίσματα του επιστολογράφου τύπου «ο κύριος Βενιαμίν Αλμπάλα διαθέτει και την γνώση και την εμπειρία για να οδηγήσει τον ελληνικό εβραϊσμό στον δρόμο της ευημερίας και της ενότητας. Ο επί τριάντα και πλέον χρόνια έχει αποδείξει την αφοσίωση του στα ιδανικά και τις αξίες του εβραϊσμού» κλπ κλπ…

Αγαπητέ φίλε Μπένυ, νομίζω ότι δεν χρειάζεσαι τέτοιου είδους «υποστήριξη». Όλοι ξέρουμε ποιος είσαι. Ελπίζω ότι θα πάρεις θέση και θα αποστασιοποιηθείς από το περιεχόμενο αυτής της επιστολής η οποία δεν τιμά τον εβραϊσμό. Τέλος ο επιστολογράφος σε μια έκρηξη αλτρουισμού και μετριοπάθειας γράφει ότι «μαζί διανύσαμε μια πορεία με τη επίτευξη πολλών στόχων του ελληνικού εβραϊσμού και ότι μαζί αντιμετωπίσαμε την λαίλαπα του αντισημιτισμού».

Τι να πει κανείς. Είναι ανάξιο κάθε σχολιασμού.

Υ.Σ.: Όσοι ενδιαφέρονται ας αναζητήσουν την επιστολή την οποία δεν δημοσιεύουμε για ευνόητους λόγους.