Ριζοσπάστης 12.2.2013
Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Η «Freies Netz Sud» είναι η μεγαλύτερη νεοναζιστική οργάνωση στη Γερμανία με 20 τοπικά δίκτυα στη Βαυαρία.

Στην επίσημη ιστοσελίδα τους ισχυρίζονται ότι «Αυτό που μας ενώνει είναι η πίστη σε εθνικές ιδέες». Πρόκειται, δηλαδή, για την ίδια φρασεολογία που χρησιμοποιούν οι ομοϊδεάτες τους στην Ελλάδα.

Αυτοί, οι νεοναζί της «Freies Netz Sud», εισήλθαν πριν μερικές μέρες στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Εγιναν δεκτοί, συναντήθηκαν και φωτογραφήθηκαν με τους επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.

Θυμίζουμε ότι η Χρυσή Αυγή με πρόσφατη ανακοίνωσή της είχε αρνηθεί ότι έχει σχέσεις με Γερμανούς νεοναζί...

Ο ένας εκ των νεοναζί της Γερμανίας με τους οποίους συναντήθηκαν οι χρυσαυγίτες είναι ο Ματίας Φίσερ.

Σύμφωνα με την έκθεση του 2011 του υπουργείου Εσωτερικών της Βαυαρίας (σελ. 158), αυτός ο Φίσερ είναι ένας εκ των «Φύρερ» της οργάνωσης και «για πολλά χρόνια νεοναζί», σύμφωνα με την έκθεση. Οι άλλοι δύο «Φύρερ» της «Freies Netz Sud» είναι ο Καρλ Χάινς Στάτζμπεργκερ και ο Μάρτιν Βίεσε.

Ο τελευταίος προσδιορίζεται στην έκθεση ως νεοναζί «ακροδεξιός τρομοκράτης» και καταγράφεται ως ο βασικός προπαγανδιστής στις δημόσιες εμφανίσεις της οργάνωσης.

Αυτός, ο Βίεσε, το 2003, σχεδίασε τρομοκρατική βομβιστική ενέργεια στο εβραϊκό κέντρο του Μονάχου. Για το λόγο αυτό καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7 ετών ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης. Μετά τον εντοπισμό του και κατά την προφυλάκισή του, στα ιδιόχειρα γράμματά του, αφού πρώτα μιλούσε για τον εσωτερικό του κόσμο και παρουσίαζε τον εαυτό του ως έναν άνθρωπο που «έχω μια εσωτερική σχέση με τους Φύρερ του Γ' Ράιχ», διαβεβαίωνε τους ομοϊδεάτες του:

«Φυσικά τίποτα δεν άλλαξε στο πώς βλέπω εγώ τον Φύρερ, τον λαό και την πατρίδα. Θα ησυχάσω μόνο τότε, όταν εμείς γιορτάσουμε την τελική νίκη».

Τα γράμματα του συγκεκριμένου κυρίου της οργάνωσης «Freies Netz Sud», στην οποία οι χρυσαυγίτες άνοιξαν την πόρτα του ελληνικού Κοινοβουλίου, έχουν πάντα την ίδια κατάληξη: «Χάιλ Χίτλερ»...

 

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7290289&publDate=12/2/2013