Εκτύπωση

Αθήνα, Κυριακή 28 Νοεμβριου,2010

Αξιότιμε κ Μπουτάρη,

Συγχαρητήρια για την εκλογική σας επιτυχία. Ιδιαίτερη χαρά αλλά κυρίως  υπερηφάνεια, μου έδωσε η συμμετοχή ομοθρήσκων μου Ελληνοεβραίων τόσο στο δικό σας ψηφοδέλτιο όσο και στο ψηφοδέλτιο του  κ Γκιουλέκα .

Σας  ευχαριστώ επίσης δημοσίως  για την πρόθεση σας να δημιουργήσετε μνημείο για τους Εβραίους , θύματα της χιτλερικής θηριωδίας .

Θα ήθελα όμως να σας εκφράσω και την  πικρία μου σε περίπτωση που δίπλα στο μνημείο των Εβραίων κτισθεί και μνημείο των Νεότουρκων .Ο λόγος είναι ότι θα γίνει ταύτισης  των Εβραίων με τους Νεότουρκους, όχι μόνο από τους επισκέπτες των  μνημείων αλλά και από οποιονδήποτε πληροφορηθεί ότι τα δυο αυτά μνημεία βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο .

Οι κάθε αποχρώσεως  αντισημίτες θα εξισώσουν τους Εβραίους, με τους προαιώνιους εχθρούς του Ελληνισμού . Παρεμπιπτόντως, αναρωτιέμαι αν στην Τουρκία υπάρχει κάποιο μνημείο για τους Έλληνες ήρωες της Επαναστάσεως του 21, αλλά αυτό βέβαια είναι ένα άλλο θέμα .

Σας παρακαλώ πολύ λοιπόν κ Μπουτάρη, εάν αποφασίσετε να χτίσετε μνημείο για τους Νεότουρκους ,να το κάνετε  όσο γίνεται πιο μακριά από το μνημείο των Εβραίων , σε διαφορετική περίπτωση πιστεύω πως, άθελα σας, θα ενισχύσετε  σε πολύ μεγάλο βαθμό, τον  ήδη αυξανόμενο  αντισημιτισμό.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων σας διευκρινίζω ότι δεν εκπροσωπώ κανέναν παρά μόνον τον εαυτόν μου.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο πράγματι δύσκολο έργο σας.

Με εκτίμηση

Σάββας (Άμπης ) Κοέν

Καθηγητής Οικονομικών

Σημείωση Ζαν Κοέν: Ο συγγραφέας του παρόντος ουδεμία συγγένεια έχει με τον διαχειριστή της σελίδας.