Cohen.gr Σάββατο 9.4.2016
Ραββίνος Μορντεχάϊ Φριζής 


Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια κάποιοι θιασώτες, φερέφωνα και ιδεολογικά πιόνια της μειοψηφικής ακρο-αριστεράς στο Ισραήλ, μέσα στις εβραϊκές μας κοινότητες στην Ελλάδα, κάνουν ενα βρώμικο πόλεμο προπαγάνδας, ύπουλο και καλυμμένο ενάντια στον Ιουδαϊσμό και τον Σιωνισμό, με τρόπο πάντα πλάγιο και μιλώντας δήθεν στο όνομα όλων των Εβραίων της Ελλάδας. Τέτοια άτομα σαν τους Ζαν Κοέν και Τζάκο Σιμπύ έχουν καταντήσει για εμάς τους παραδοσιακούς πιστούς Εβραίους και Σιωνιστές, μεγάλο πρόβλημα. Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι, όταν προσφάτως τα άτομα αυτά επιτέθηκαν δημόσια ενάντια ενός Ηρωικού Ισραηλινού στρατιώτη, του Ελόρ Αζαριά, που αποτελείωσε άραβα τρομοκράτη που μαχαίρωσε άλλον Ισραηλινό. Χωρίς να έχει γίνει δίκη ήδη βγήκαν να τον κατηγορήσουν ως "δολοφόνο", "φονιά" και "εγκληματία", ενώ την ίδια στιγμή το 82% του εβραϊκού λαού στο Ισραήλ, στέκεται στο πλευρό του στρατιώτη. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε κάποια σχόλια τους σχετικά με το θέμα:                        

Jean Cohen:"... the murder of a Palestinian I did; all you have to do is read if you know how. If by event, you mean the above rally here is my response: go to hell... I will not tarnish the image of the most moral army in the world to defend a murder "                               

"Zαν Κοέν [απευθυνόμενος σε Εβραία απο την Ελλάδα που ζει στο Ισραήλ που τον ρώτησε αν έχει να πει κάτι σχετικά με το γεγονός αυτό και μια μεγάλη διαδήλωση στο  Ισραήλ υπέρ του στρατιώτη]....αναφέρθηκα σχετικά με τη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥ, απλά αυτό που έχεις να κάνεις είναι να διαβάσεις, αν ξέρεις καν. Αν πάλι εννοείς την παραπάνω διαδήλωση, ιδού η ανταπάντηση μου: Να πας στην κόλαση. Δεν πρόκειται να τσαλακώσω την εικόνα του πιο ηθικού στρατού στον κόσμο, για να υπερασπιστώ έναν ΔΟΛΟΦΟΝΟ". [τα κεφαλαία δικά μας]              

Yakov Schiby: "Πρέπει να ανακριθεί και να δικαστεί όποιος υποστηρίζει τον στρατιώτη που σκότωσε ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΑΒΑ ΑΟΠΛΟ και ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ. Αφού υποστήριξη σε αυτόν  σημαίνει ΣΥΝΕΝΟΧΗ σε ΦΟΝΟ’’.

יש לחקור ולהעמיד לדין כל מי שתומך בחייל שהרג אדם ערבי מנוטרל ופצוע. שהרי תמיכה בו כמוה   כשיתוף פעולה לרצח.

Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να ανταπαντήσουμε υπέρ αυτού του    ΗΡΩΑ στρατιώτη και ενάντια σε αυτή τη

βρώμικη συκοφαντική προπαγάνδα, διάφοροι Εβραίοι από την Ελλάδα (αρκετοί απο μας ζουν στο Ισραήλ, απο κοντά την Αραβική τρομοκρατία καθημερινά, και οχι απο μακριά κάπου εκεί στη διασπορά), αλλά και αληθινοί φίλοι των Εβραίων και του Ισραήλ, μη Εβραίοι Έλληνες συμπολίτες μας. Έτσι, για να πέφτουν οι μάσκες.

Ραββίνος Μορντεχάϊ Φριζής 

Akis Betta: "Ο 19 χρόνος στρατιώτης μας . Έπραξε και αντέδρασε σωστά σώζοντας ζωές άλλων και της δικιάς του . Όσοι τολμούν να τον βάζουν με άσχημους χαρακτηρισμούς στο στόμα τους αυτόν τον ήρωα διαπράττουν εθνικό έγκλημα".                                                                              

 Εφράϊμ Βαρδάκης: "Ο Εβραϊκος  λαός   ξυπνάει    απο την ύπνωση  της   εξορίας    και   γυρνάει την πλάτη του   στις    εμετικές   ηθικολογίες   της   Ισραηλινής άρχουσας   τάξης   που  με τόσο ζήλο   πλασάρουν   και στους   Εβραίους της   διασποράς  και στην Ελλάδα   ειδικότερα ,   αυτοί που κάθονται   στον σβέρκο   του   Ελληνικού εβραϊσμού.     Πραγματική Δικαιοσύνη  βρίσκεται μόνο   στο   Νόμο του Θεού.  Και όπως οι ραβίνοι μας  είπαν,   κανένας  που έρχεται να  βλάψει Εβραίο,  δεν πρέπει να μείνει ζωντανός.  (neutralized or not)  ΚΑΤΩ   ΤΑ ΧΕΡΙΑ   ΑΠΟ ΤΟ   ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΜΑΣ".

Samuel Gabai : " Ο εβραϊκός λαός ξέρει να ενώνεται και να γίνεται ένας μπροστά στον κοινό εχθρό. Αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα της 3ης ιντιφάντας, της ιντιφάντας των μαχαιριών με δυο μεγάλους εχθρούς. Τους δολοφόνους Άραβες εντός του Ισραήλ και τον Ευρωπαϊκό τύπο που περιμένει τέτοιες στιγμές για να μας συκοφαντήσει για "εκτελέσεις άνευ δίκης" χρειαζόμαστε. Ντροπή στη Βετσελελ".                                                      

Γιαακώβ Ισραέλ Χαλιώτης : "Όλοι αυτοι τύπου Σιμπί-Κοέν και όμοιοι νιώθουν τύψεις που δεν μπορούν να ακολουθούν τον αυθεντικό Εβραϊσμό. Είναι οι λεγόμενοι jews for nothing. Γι αυτό καταλήγουν ετσι self haters. Δεν μπορούν να είναι σαν εμάς δεν το έχουνε...απλά Jews for nothing"                                   

Ιias Papadopoulos: "Μπράβο στο Παλικάρι!!! Ας γίνει το παράδειγμα για όλους μας... έτσι πρέπει να απαντάμε στους  δολοφόνους". 

Στέλλα Νταβίντ: "Με ενοχλεί υπερβολικά όταν λένε τους ήρωες στρατιώτες μας εγκληματίες όταν θέλουν να μοιράσουν την Εβραϊκή γη στον εχθρό, όταν θέλουν να καταργήσουν το μαγκέν νταβίντ απ την σημαία μας, όταν θέλουν να αλλάξει ο εθνικός μας ύμνος. Όταν θέλουν να καταργηθεί το μπερίτ, το ταλέτ, το κιπά και ολα οσα μας έχει δώσει ιερά ο barouh hashem και τέλος οι άνανδρες επιθέσεις που κάνουν σε όσους σπάζονται και όχι ασπάζονται τις απόψεις         τους".                                                                                                 

Aλπμέρτο  Λεβύ: "Εγώ πιστεύω πως όλοι αυτοί σαν τον Ζαν Κοεν ειναι μεγάλοι καραγκιόζηδες που βλάπτουν την ίδια τη θρησκεία τους και στην Ελλάδα το παίζουν πως κάποιοι είναι... Ντροπή εχω να πω μόνο, σε αυτά τα άτομα...Το Ισραήλ πάντα  ειναι δυνατό και θα εξαφανίζει τα σκουπίδια που προσπαθούν να του κάνουν      κακό".                                                                                             

Χάνα Παπαντωνίου:  "Ραββίνε μου δεν σας κρύβω ότι κάθε φορά που διαβάζω αυτά που λένε μένω άφωνη. Δεν ξέρω από που πηγάζει όλο αυτό το μίσος τους για τον Ιουδαϊσμό, τους θρησκευόμενους Εβραίους και τον Ισραηλινό στρατό.

Θεωρώ επίσης την υποστήριξή τους στην "λύση" των 2 κρατών απαράδεκτη και προδοτική                                                                 

Δόξα και τιμή στον δοκιμαζόμενο Ισραηλινό στρατιώτη και σε όλες τις Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις που δίνουν  αγώνα   μεγάλο για να σας προστατεύσουν".    

 Έρρικα Βαλένσι: "Από καιρό διαβάζω τις "γνώμες" του Σιμπί και εκνευρίζομαι. Οκ. Υπάρχουν πράγματα που δεν ειναι ωραία. Αλλά οι Παλαιστίνιοι κάνουν πολύ χειρότερα και κανένας Σιμπής δεν ξεσηκώνεται. Ποιός τον έκανε κριτή του Ισραήλ; Οι αντισημίτες κάτι τέτοιες ευκαιρίες περιμένουν για να "ανάψουν" και να μιλήσουν εναντίον του Ισραήλ. Δικαιώνονται κιόλας. "Ορίστε που και Εβραίος μιλάει εναντίον" λένε. Εγώ προσωπικά μπορώ να δεχθώ κριτική για το Ισραήλ από Εβραίους αλλά όχι από Χριστιανούς. Γιατί ο κύριος Σιμπής δεν ανέφερε σε τέτοιο φόρουμ και για την οικογένεια που πετσόκοψαν οι Παλαιστίνιοι; Η για τα τρία νεαρά παιδιά που τα σκότωσαν και που το μόνο κρίμα τους ήταν που μπήκαν σε λάθος αυτοκίνητο; Και πόσοι άλλοι ακόμα που δολοφονήθηκαν επειδή ήταν Εβραίοι. Και πόσοι στρατιώτες έπεσαν στη μάχη με χαρά για να υπερασπιστούν τον κάθε κύριο Σιμπή. Έως εδώ. Αν του κυρίου Σιμπή δεν του αρέσει εδώ ας γυρίσει στην Ελλάδα η καλύτερα ας πάει να μείνει στην Γάζα".                                                       

Αριέλ Λεκαδίτης: "Τι με ενοχλεί στο Ζαν Κοέν ...α)Υποστήριξε στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ το δηλωμένο αντισημίτη Άδωνι Γεωργιάδη, β)Χλευάζει τον Ορθόδοξο Ιουδαϊσμό, γ)Δεν έχει κανέναν ενδοιασμό για τα χρήματα να συνεργαστεί με οποιονδήποτε που στρέφεται έστω και ενάντια του λαού του, δ)Παρουσιάζει τον εαυτό του οτι ειναι εκφραστής του "γνήσιου Εβραϊσμού", ε)Δεν αντέχει το διάλογο, στ)πολεμάει τον Ιουδαϊσμό και με μια πρώτη ευκαιρία θα πολεμήσει και κάποιον Χριστιανό επειδή ζει στην Ελλάδα και το επίσημο θρήσκευμα της Ελλάδος είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός , ζ)Υπερασπίζεται το Ισραήλ μόνο για να γίνει αρεστός στα μάτια των Ελλήνων μη Εβραίων, η)βρίζει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ ,θ) δηλώνει δεξιός στην Ελλάδα και ακροαριστερός στο Ισραήλ ,ι) είναι αντισιωνιστής. Έτσι λοιπόν, τις προηγούμενες εβδομάδες στη Χεβρώνα, ένας Άραβας τρομοκράτης επιτέθηκε σε έναν Ισραηλινό στρατιώτη με μαχαίρι και τον τραυμάτισε. Η αντίδραση των λοιπών στρατιωτών ήταν άμεση και ο Άραβας τρομοκράτης έπεσε τραυματισμένος στο έδαφος. Εκείνη τη στιγμή που ήταν στο έδαφος ένας άλλος Ισραηλινός στρατιώτης με μια σφαίρα στο κεφάλι τον σκότωσε. Το περιστατικό αυτό το αποθανάτισαν με βίντεο κάποιοι ακροαριστεροί προδότες του Ισραηλινού κόμματος Μέρετς. Ο Ισραηλινός στρατιώτης συνελήφθη και οι αντί-σιωνιστές προδότες ζητούν άμεσα την παραπομπή τους σε δίκη. Αυτός ο Ισραηλινός στρατιώτης έκανε το καθήκον του και αποτελείωσε έναν τρομοκράτη ο οποίος θα νοσηλευόταν, θα δικαζόταν και θα παρέμενε λίγα χρόνια φυλακή με όλες τις ανέσεις για να ξανά βγει έξω και να σκοτώσει κάποιον άλλον Εβραίο. Αυτό το παιδί διασύρεται μέσα στη φυλακή. Ευτυχώς όμως το 75% του Ισραηλινού λαού απαιτεί να αποφυλακιστεί ο Ισραηλινός ήρωας και να του απονεμηθεί μετάλλιο ανδρείας. Σαν Ορθόδοξος Εβραίος της Ελλάδος χαιρετίζω την κίνηση του Ισραηλινού λαού και αποδοκιμάζω προδότες όπως ο Εβραίος δημοσιογράφος της Ελλάδος Ζαν Κοέν που τον αποκαλεί εγκληματία. Αυτοί οι αντί-σιωνιστές όπως ο Εβραίος Ζαν Κοέν δεν έχουν καμία ανταπόκριση στους Εβραίους της Ελλάδος και καλά θα κάνει και ο υπόλοιπος πληθυσμός της Ελλάδος να απομονώσει αυτό τον γυρολόγο του Εβραϊσμού της Ελλάδος. Αυτοί οι τυχοδιώκτες του Ιουδαϊσμού στην Ελλάδα ήρθε η στιγμή να αποσυρθούν. Εξάλλου, αργά ή γρήγορα ο κόσμος θα τους στείλει στην ιδεολογική εξορία του σπιτιού τους. Ο Λαός του Ισραήλ Ζει. Έξω κάθε Άραβας από τη Γη του Ισραήλ., ". 

Ιάκωβος Μ. Φριζης: "Εύχομαι και ελπίζω τελικά η δικαιοσύνη να θριαμβεύσει υπέρ του ηρωικού Ισραηλινού στρατιώτη, Ελόρ  Αζαριά""    

Κώστας Ντέτσικας: "Ο στρατιώτης Ελόρ Αζαριά, έκανε αυτό που έπρεπε. Προστάτευσε την ζωή του, και την ζωή των συναδέλφων του .Όσοι τον κατακρίνουν, υποσκάπτουν το φρόνημα και το ηθικό του Ισραηλινού στρατού ,θέλοντας ίσως με αυτόν τον τρόπο, να τον καταστήσουν λιγότερο αποτελεσματικό. Και όλα αυτά ,χάριν μιας δήθεν "πολίτικαλ κορέκτ ντιρεκτίβας”, που ποιος ξέρει από που πηγάζει...Τάσσομαι, υπέρ της πλήρους αποκατάστασης σε όλα τα         επίπεδα του   ήρωα  του Λαού Ισραήλ"                                         

Tilemachos Bossios: " Ο Ζαν Κοέν έχει την ψευδαίσθηση της ειρήνης. Δε μπορεί να υπάρχει συνύπαρξη με τους ισλαμιστές. Ο στρατιώτης έκανε αυτό που κάνουν οι στρατιώτες. Σκότωσε τον εχθρό. Να δικαστεί και να τον ταίζετε και να του παρέχετε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για 50 χρόνια (χωρίς να θέλω να βάλω στο τραπέζι το να δικτυωθεί εκεί μέσα περισσότερο ή το να αποδράσει/αποφυλακιστεί και να κάνει τα ίδια).     

Θα στηρίξω το στρατιώτη και δεν αναγνωρίζω κανένα δικαίωμα στον τρομοκράτη"                                                    

 Σαμ Λεβύ: "Πριν  βιαστούμε να κρίνουμε και να αποκαλέσουμε φονιά  αυτόν τον στρατιώτη ,   θα πρέπει  να έρθουμε  για  λίγο στη θέση του  , τη στιγμή που αντιμετώπισε   τον κίνδυνο  για την ζωή του   αλλά  ταυτόχρονα ,έπρεπε  να προστατέψει και  τον τραυματισμένο  συνάδελφο του.                                        

Βίωσε  δηλαδή ,μια πολύ κρίσιμη  και έντονη στιγμή  ζωής και θανάτου, για την οποία  ,όποιος δεν έχει ζήσει κάτι τέτοιο παρόμοιο     ,δεν μπορεί  ούτε να εκφέρει γνώμη  ,ούτε να καταδικάσει  κανέναν.  Η κρίσιμη στιγμή απαιτεί αντανακλαστικά και ταχύτατες  αντιδράσεις  ,ίσως  όχι τις πιο σωστές  καμμιά φορά  ,αλλά   η ζωή μας  και η ζωή του συναδέλφου είναι πάνω απ’ όλα εκείνη τη στιγμή. Κυκλοφόρησε ένα βίντεο ,που δείχνει  τον τραυματισμένο τρομοκράτη  να κινείται  ,την στιγμή της μεταφοράς του τραυματισμένου στρατιώτη, ακούγεται  μια φωνή  για προσεκτική αντιμετώπιση  του υπόπτου  τραυματία, ο οποίος ενώ είχε αρκετή  ζέστη, φορούσε μπουφάν. Αυτό  παρακίνησε την ιδέα  ύπαρξης εκρηκτικού μηχανισμού  ,οπότε λειτούργησε το ένστικτο   της επιβίωσης  και ο τραυματίας   πυροβολήθηκε                                                                                   

Εξ άλλου ,μια προσωπική τοποθέτηση ,παρατήρηση.  Ο Ισραηλινός  στρατός  ,τα σώματα  ασφαλείας  και   ο λαός  ο ίδιος  , δεν έχει  ούτε την νοοτροπία ,ούτε την ιδεολογία  του φονιά  ή του εκτελεστή            

Αυτά  είναι σπορ των Αράβων  ,και μάλιστα εθνικά σπορ, το να μαχαιρώνουν  20 φορές ένα νεαρό παιδί , έναν στρατιώτη πισώπλατα, μια έγκυο  γυναικά  . Οποίος  κάνει  πως δεν ξέρει  ,είναι  αξιολύπητος’’ 

Χάνα Νάχουμ: " Με ενοχλεί: 1. Ότι συκοφαντούν στρατιώτη του Ισραήλ σαν αγριάνθρωπο. 2. Η γελοιοποίηση της χώρας μου στο εξωτερικό όταν διαδίδουν πως χρησιμοποιούμε εγκληματίες σαν στρατιώτες. 3. Εμποδίζουν τον στρατό να κάνει το καθήκον του με φόβο να ονομαστεί δολοφονικός. 4. Μου μπερδεύει τις έννοιες και μου προκαλεί σχιζοφρένεια όταν λένε πως ο ο τρομοκράτης ειναι ανήμπορος και ο στρατιώτης που με προστατεύει πως ειναι δολοφόνος. 5. Για το λόγο οτι μερικοί που αυτοαποκαλούνται Εβραίοι, μισούν το λαο τους και τον στρατιώτη που αγωνίζεται με κίνδυνο της ζωής του να με προστατεύσει. Τελικά, ποιος είναι ο εχθρός; Οι ισλαμιστές ή κάποιοι και σαν τον Ζαν Κοέν  και τους  όμοιους του;"                                                                                      

Λέων Νταβίντ: " Ένας τρομοκράτης δεν είναι τίποτα παραπάνω από τρομοκράτης. Δεν είναι μουσουλμάνος, εβραίος, χριστιανός η βουδιστής, δεν έχει θρησκεία. δεν είναι λευκός, κόκκινος ή κίτρινος, δεν έχει χρώμα. είναι απλά ένα ζωντανό που θέλει να τρομοκρατήσει αθώους πολίτες και να τους πάρει την ζωή. Αφήστε ελεύθερο τον ήρωα στρατιώτη που έκανε το χρέος του και όχι κάποιο έγκλημα! Αρκετά"                                                          

 Κωσταντίνος Βασιλάκης: " Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στο Ισραήλ με την περίπτωση του στρατιώτη Ελόρ Αζαριά, έχω να πω τα εξής: Δε θα πιάσω το θέμα από τη θρησκευτική του πλευρά, υπάρχουν άλλοι πιο ειδικοί από εμένα να το αναλύσουν αυτό. Ο στρατιώτης έπραξε αυτό που έπρεπε. Η δημοκρατία πρέπει κάποτε να αρχίσει να προστατεύει τον εαυτό της. Έχω βαρεθεί πια να βλέπω περιπτώσεις, όπου άτομα που δεν έχουν καμία πίστη στη δημοκρατία, εκμεταλλεύονται τα δικαιώματα που τους παρέχει για να την καταστρέψουν. Κλασσικό παράδειγμα οι Ναζί και η Δημοκρατία της Βαϊμάρης. Από τη στιγμή που κάποιος λόγω του φανατισμού και του απύθμενου μίσους που έχει για τον εβραϊκό λαό, επιτίθεται με σκοπό να φέρεις την καταστροφή, χάνει τα όποια δικαιώματα είχε μέχρι τώρα. Σαφέστατα και πρέπει να εξοντωθεί. Γιατί ο στρατιώτης έπρεπε να σεβαστεί λοιπόν τα δικαιώματα του τρομοκράτη που ο μόνος του σκοπός ήταν να φέρει το θάνατο; Να σταματήσει λοιπόν άμεσα κάθε δίωξη εναντίον του. Ο Ελόρ Αζαριά είναι ένας ήρωας και προσωπικά αν ήμουν στη θέση του θα έκανα το ίδιο" 

Μώσε Λέβυ:  
Τι με ενοχλει;"

Με ενοχλεί που κάθονται κάποιοι στην ασφάλεια της πολυθρόνας τους (πολύ σχετική βεβαια αυτή η ασφάλεια, και πολύ ψεύτικη, τα πράγματα σφίγγουν), και κρίνουν στρατιώτη 19 χρονών, που λίγα λεπτά πριν, είδε τον φίλο του να μαχαιρώνεται. Αυτός ο στρατιώτης, 19 χρονων μεν, αλλα με το βαρύδιο χιλιάδων ετών σφαγών εναντίον μας, ξέρει πλέον ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για δισταγμούς, ούτε για άλλους μαχαιρωμένους η ακόμα και χειρότερα. Αυτός ο στρατιώτης παίρνει τις ευθύνες του, και πράττει. Θεωρεί ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος και πυροβολεί               

Και κάθεται από την άλλη κάποιος κύριος, που το παίζει ανθρωπιστής δήθεν (πιο πολύ μου φαίνεται προσπαθεί να δείξει στους άλλους ποσο αμερόληπτος είναι, που παρόλο που είναι Εβραίος (είναι ?), ξέρει να παίρνει θέση εναντίον του μιλιταριστικού Ισραήλ). Αυτό με εξοργίζει"... 

Χριστίνα Σιδέρη: "Ο Ελόρ Αζάρια αποτελεί κεφάλαιο τιμής για το Ισραήλ και δεν θα έπρεπε καν να παραπεμφθεί σε δίκη πόσο μάλλον με τις ανυπόστατες κατηγορίες που του αποδίδουν. Ο Ελόρ Αζάρια έσωσε τη τιμή ενός ολόκληρου λαού που δέχεται δολοφονικές επιθέσεις από τους τρομοκράτες της Γάζας και σε καθημερινή βάση θρηνεί τα παιδιά του. Ο Ελόρ Αζάρια είναι η προσωποποίηση του καθήκοντος απέναντι στην πατρίδα που υπηρετεί και έχει ορκιστεί να προστατεύει. Όλοι μας θα έπρεπε να δρούμε και να αντιδρούμε όπως ο Ελόρ Αζάρια έπραξε. Να εξοντώνουμε τους τρομοκράτες που δολοφονούν, σπέρνουν το τρόμο και δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα σε λαούς και έθνη που αγωνίζονται για να επιβιώσουν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ο Ελόρ Αζάρια είναι ο τιμητής του Έθνους και της πατρίδας του και ως τέτοιο είναι ήρωας και όχι δολοφόνος. Είναι αυτός που θα του εμπιστευόμουν και τη ζωή μου. Είναι αυτός που τους εμπιστεύονται τη ζωή τους εκατομμύρια Εβραίοι όχι μόνο στο Ισραήλ γιατί όσο υπάρχουν  Ελόζ Αζάρια θα υπάρχει και το Έθνος των Εβραίων" 

Jacob Tziakomo: " Ο Ελόρ Αζαριά είναι ένας νεαρός Ισραηλινός φαντάρος ο οποίος υπηρετεί τη θητεία του στον Ισραηλινό στρατό υπερασπίζοντας την πατρίδα του, την οικογένεια του αλλά και όλο τον Εβραϊκό λαό. Ο Ελόρ δεν διστάζει ούτε στιγμή να βάλει το κορμί του και τη ζωή του σε κίνδυνο προκειμένου να υπερασπίσει την πατρίδα του, τα εδάφη της, όπως ακριβώς δηλαδή θα έκανε και κάθε άλλος φαντάρος που υπηρετεί την πατρίδα του.

Μόνο που Ελόρ είναι βλέπετε Εβραίος και έτσι είναι "καταδικασμένος" εκτός από όλα τα άλλα να μάχεται καθημερινά, κάθε στιγμή και με κάθε λογής παράνομους τρομοκράτες...άλλοτε με μαχαίρια, άλλοτε με λοστάρια και κοτρώνες, άλλοτε επιτιθέμενους με αυτοκίνητα, άλλοτε με οπλοπολυβόλα, πολλές φορές ζωσμένους με εκρηκτικά ώστε να "καταφέρουν" να δολοφονήσουν όσους περισσότερους εβραίους μπορούν...

Και ο Ελόρ επειδή είναι εβραίος και νοιάζεται για κάθε ανθρώπινη ζωή την ώρα που του επιτίθενται να τον σκοτώσουν πρέπει να είναι και εγκρατής!, να προσπαθεί μεταξύ άλλων να μην σκοτώσει τον παράνομο επίδοξο δολοφόνο του...

Γιατί αυτές τις απίστευτες οδηγίες έχει από τον διοικητή του, τον διοικητή του νόμιμου εβραϊκού στρατού, ενός από τους πιο ηθικούς στρατούς στον κόσμο... Του μόνου στρατού στον κόσμο που ακούσατε ακούσατε επιτίθεται σε ανήθικους τρομοκράτες με προειδοποίηση...!!! Ναι καλά ακούσατε!!! Με προειδοποίηση...

Ο Ελόρ ΔΕΝ είναι δολοφόνος… ο Ελόρ μάχεται καθημερινά με δολοφόνους… Και όταν ο τρομοκράτης του επιτεθεί , στον ίδιο και στην πατρίδα του, με σκοπό να τον δολοφονήσει και να δολοφονήσει όσους περισσότερους εβραίους μπορεί, ο Ελόρ θα είναι εκεί για να τον σταματήσει… γιατί αν δεν τον σταματήσει ο Ελόρ, θα πεθάνει αυτός…

Αυτός είναι ο καθημερινός αγώνας ζωής, πραγματικός σύγχρονος γολγοθάς, που δίνει καθημερινά ο Ελόρ και ο κάθε Ισραηλινός φαντάρος… και μαζί τους οι αφανείς ήρωες, οι οικογένειες τους, που δεν ξέρουν αν από στιγμή σε στιγμή το παιδί τους θα γυρίσει ζωντανό, η θα το φάει λάχανο κάποιος αραβοπαλαιστίνιος τρομοκράτης.…

Ο Ελόρ σαφέστατα είναι ο καθημερινός μικρός ήρωας που αγωνίζεται –για εμάς, δίχως εμάς- για την επιβίωση του , τόσο του ιδίου όσο και ολόκληρου του λαού του… Ο Ελόρ δεν έχει να φοβηθεί κάτι καθώς έκανε και κάνει μόνο το καθήκον του, μάχεται ενάντια στην παράνομη, ανήθικη, τυφλή τρομοκρατία..

Ελόρ Αζαριά σε ευχαριστούμε παλικάρι μας, και μαζί σου όλους τους αφανείς ήρωες του Ισραηλινού στρατού για τον υπέρτατο αγώνα σου υπέρ της δημοκρατίας και ενάντια στην τυφλή τρομοκρατία" 

Lior Akerman: " Το αριστερό καρκίνωμα είναι πολύ ισχυρο,και κάνει διαρκώς μεταστάσεις.Οποιος στέκεται αλληλέγγυος είτε των Αράβων μαχαιροβγαλτών στο Ισραήλ,είτε των Ισλαμικών ορδών που κατακλύζουν την Ευρώπη ,είναι είτε αφελής, είτε πεμπτοφαλαγγίτης. Ανθρωπιστής πάντως δεν είναι" 

Μιχάλης Νεγρήν: " Οταν ο Σιμπής υποστηρίζει οργανώσεις όπως σοβριμ στικα, μπετσελεμ, κ.τ.τ.. σημαίνει οτι δεν αγαπάει το λαο του. Μισεί το λαο του και ίσως γι'αυτό υποστηρίζει τους Άραβες. Γράφει ο Σιμπής για τους θρήσκους ορθόδοξους Εβραίους, "αυτό είναι αρκετό να τους αποχαρακτηρίσουμε ως Εβραίους". Απο πού και ως πού ενας άθεος, μπορεί να κρίνει ποιος είναι Εβραίος και ποιος όχι. Με ποια κριτήρια; Του Εβραϊσμού; Της Βίβλου; Μα ο ίδιος δεν πιστεύει δεν την δέχεται. Ή μάλλον την χρησιμοποιεί όπου τον βολεύει, λαμβάνοντας υπόψιν μια πρόταση και απορρίπτοντας ολα τα υπόλοιπα...Φύλακες χρειάζεται ο Σιμπής στο τρελοκομείο που πρέπει να τον κλείσουν. Γιατί τόσος αντί-Εβραϊσμός δεν το καταλαβαίνω. Δεν αγαπάς τους Εβραίους κύριε Σιμπή , τουλάχιστον βούλωστο. Ζεις στο Εβραϊκό κράτος.

Κλείνοντας να παρακαλέσω όσους διαβάζουν και ακολουθούν τον Ιάκωβο Σιμπή να μην δέχονται τα οσα λέει υποχρεωτικά σαν σωστά. Κάνει πολλά ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΛΑΘΗ.

Η κατάσταση με τον Κοέν είνα η ίδια και χειρότερη.  Στο διπλό παιχνίδι που παίζει περνάει τον εαυτό του σαν ειδήμονα των πολιτικών υποθέσεων της Μέσης Ανατολής γενικά και του Ισραήλ ειδικά, αλλά μάσα του κρύβεται ένας εγωιστής αλαζόν αντισημίτης  ο οποίος θα γράψει οτι μπορεί για να αμαυρώσει το Ισραήλ, την κυβέρνηση, το στρατό και την Εβραϊκή θρησκεία.  Το κάνει με τρόπο έξυπνο, λόγω πείρας. Με τα χρόνια έχει αποκτήσει πολλά μέλη και ακόλουθους οι οποίοι “χάφτουν” τα φανερά και τα υποκρυπτόμενα του. Το τελευταίο γεγονός δίνει έμφαση σε αυτά που γράφω. Πριν ακόμα κρυώσει το σώμα του τρομοκράτη,  ο Κοέν ηδη είχε πάρει την απόφαση οτι ο κακούργος στρατιώτης εκτέλεσε εν ψυχρό τον φουκαρά τον τρομοκράτη. Σε μερικές συζητήσεις με το Τζάκο Τζιακόμο έκανε οτι μπορούσε για να αποστομώσει τον Ιάκωβο για να αποδείξει τα αλαζονικά λεγόμενα του. Εγω ξέρω, όλοι οι υπόλοιποι είσαστε  υποχρεωμένοι να δεχτείτε τα οσα λεω. Δεν ξέρω αν ο στρατιώτης έπραξε σωστά ή λάθος  αυτό θα το αποφασίσει μόνο η στρατιωτική δικαιοσύνη, οχι ο Κοέν ο οποίος  έπραξε για άλλη μια φορά μεγάλο λάθος, προσπαθώντας να το παίξει ΚΑΛΟΣ και ΓΛΥΦΤΗΣ στους Εβραίους και μη Εβραίους φίλους του. Αλλο ενα ΕΣΚΕΜΜΕΝΟ ΛΑΘΟΣ. " 

Νίκος Μπάρδης: "Ως Έλληνας και Χριστιανός Ορθόδοξος, αποφεύγω να σχολιάζω θέματα που αφορούν στις εσωτερικές υποθέσεις, του Ισραήλ. .

Όμως, το θέμα της Τρομοκρατίας και δη, της ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ τρομοκρατίας & φονταμενταλισμού, πιστεύω ότι μας ενδιαφέρει πλέον, ΟΛΟΥΣ..

Τα χτυπήματα των ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ, γίνονται πλέον παντού.. Σ' ολόκληρο τον πλανήτη.

Το Ισραήλ, είναι το ΥΠ' ΑΡΙΘΜΟΝ ΕΝΑ κράτος το οποίο έχει βιώσει, στο "πετσί" του, τι εστί Ισλαμιστής βομβιστής & τρομοκράτης..

Υπό αυτό το πρίσμα, οι πράξεις κι οι μέθοδοι των Εβραίων, στο ΠΩΣ αντιμετωπίζουν το θέμα αυτό.... έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα..

Είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ..... ένας Ισραηλινός στρατιώτης, να οδηγείται στα δικαστήρια σιδηροδέσμιος, επειδή έπραξε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Αυτό, για το οποίο ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ στην Σημαία, στην Πίστη & στην Πατρίδα του να κάνει.

Και δεν είναι άλλο, απ' το να ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ τον λαό του και την Τιμή του Ισραήλ.

Θεωρώ ΑΙΣΧΡΟ, το ότι αντί να τον Τιμήσουν, τον τραβολογούν σαν τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ λωποδύτη & απατεωνίσκο του σωρού.

Παρακαλώ πολύ, οι φίλοι Εβραίοι να ΜΗΝ παρεξηγήσουν τους χαρακτηρισμούς μου.... αλλά κάποια πράγματα, ΔΕΝ "παίρνουν" στρογγύλεμα.

 ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: Θεωρώ ΓΕΛΟΙΟ μια συντηρητική κοινωνία ,με έντονα αισθήματα Πίστης και ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ.... να έχει παραδοθεί αμαχητί στο ΔΗΘΕΝ της Ακροαριστερής "θολό-κουλτούρας".

 Ας καταλάβει ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο πλανήτης.... το κράτος του Ισραήλ κι οι ίδιοι οι πολίτες οι Εβραίοι, ότι η χώρα σας, είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΥΝΑΣ, του Δυτικού Κόσμου 

Παρακαλώ.... Τιμήστε αυτόν τον νεαρό Στρατιώτη, ως ΗΡΩΑ, που έπραξε στο ΑΚΕΡΑΙΟ, αυτά για τα οποία τον εκπαιδεύσατε.

ΔΕΝ ήταν "προσωπική βεντέτα".....

ΔΕΝ ήταν "τσαμπουκάς" του πεζοδρομίου.....

ΔΕΝ ήταν "ξεκαθάρισμα" μεταξύ "νονών" του Υπόκοσμου.....

" Ένας ΕΒΡΑΙΟΣ Στρατιώτης.... σταμάτησε Νόμιμα, έναν ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ.

Κωσταντίνος Πετράκης: "το Ισραήλ είναι ασφαλώς σε μια κατάσταση πολέμου με τους παλαιστίνιους και η πράξη του ισραηλινού στρατιώτη είναι απόλυτα δικαιολογημένη. όταν γίνεται μια επίθεση αυτός που κάνει την επίθεση είναι ο μόνος υπεύθυνος για την ζωή του καθώς ο αμυνόμενος μπορεί και πρέπει να αμυνθεί μέχρι θανάτου του επιτιθέμενου. Γι αυτό είναι αθώος ο στρατιώτης και ότι έκανε το έκανε για την πατρίδα του το Ισραήλ. συνεπώς και το Ισραήλ οφείλει να τον τιμήσει ανάλογα κι όχι να τον καταδικάσει για φόνο, εύχομαι να πάνε όλα καλά και να επικρατήσει η λογική." 

Συμεών Πασχαλίδης: "Η ενέργεια του στρατιώτη δικαιολογείται απο τους κανόνες εμπλοκής διεθνώς που διέπουν τον οποιοδήποτε στρατό" 

William Goulielmos: " Στην πόλη των πατριαρχών Χεβρώνα (το μεγαλήτερο τμήματα της οποία είναι υπο παράνομη Αραβική κατοχή) στις 24 Μαρτίου ο ηρωϊκός στρατιωτικός ιατρός Elor Azaria και ακόμη ένας Ισραηλινός στρατιώτης δέχτηκαν επίθεση απο δύο οικιεξάχρονούς τζιχαντιστές τους Ramzi Aziz al-Qasrawi και τον Abed al-Fattah Yusri al-Sharif. Ένας Εβραίος στρατιώτης τραυματίσθηκε. Ο Ramzi Aziz al-Qasrawi σκοτώθηκε επι τόπου και ο  al-Sharif τραυματίσθηκε και ο Elor Azaria τον αποτελίωσε.

Ξαφνικά εντελός τυχαία ο Άραβας Emad abu-Shamsiyah βρέθηκε με βίντεο να τραβά την σκηνή, την οπόια και δημοσίευσε η ακτιβιστική ομάδα (ΜΚΟ) BTselem. Δηλαδη οι τύποι πληρώνονται να καραδωκούν στα σημεία που έχει Εβραϊκές φρουρές για να στηρίξουν τους ισλαμιστές (μια βιντεο, άρθρα ακόμη και με βία.) Μία άθεη κομουνίστρια η Elizabeth Tsurkov αμέσως έξαψνε να βρει μέσω διαδηκτίου και να δημοσιεύση στοιχεία κατα του Elor Azaria. Πως εντελώς τυχαία βρέθηκε μια μη Αράβισσα στην περιοχη να πει υπέρ των Αραβων και να κάνει αντι-σημιτικά σχόλια κατά των δεξιών πολιτικών Baruch Marzel και Avigdor Lieberman ?? Ο Ayman Odeh Άραβας βουλευτής, τον οποιό πληρώνει χωρίς λόγο, ο Εβραίος φωρολογούμενος έκανε και αυτός αντι-Σημιτικά σχόλια, κατά του Ισραήλ. Ένας Εβραίος αριστερός φιλο-Άραβας αναταποκριτής της αριστερής (φιλοᾹραβικής) φυλάδας Haaretz ο Barak Ravid δήλωσε πως χρειαζόμαστε ακτιβιστές, στην περιοχή. Ένας άλλος Εβραίος αριστερός δημοσιογράφος ο Gideon Levy καταφέρθηκε κατα των Αμερικανών που στηρίζουν την Εβραϊκή παρουσία στην Ιουδαία και Σαμάρια (Δυτική Όχθη). Μία τρομοκράτισσα η Issa Amro δημιούργησε ιστοσελίδα στο face book με φθινή αντι-Εβραϊκή προπαγάνδα. Αριστερός ανότατος αξιοματικός του IDF τον Elor Azaria.

Εδώ φαίνεται η υποκρισία της Εβραϊκής αριστεράς το πως έτρεξαν να στηρίξουν δύο τσιχαντιστές και όχι να βρουν ποιος έβαλε πάνω  τους δύο να αποπηραθούν να κάνουν εκλήματα. Οι το πως η ψευδο-Παλαιστινιακή αρχή θα στείλει χρήματα στους γωνεις των δύο Αράβων οι ποιός είναι πίσω από τους δήθεν ακτιβιστές. Φταέι και η κυβέρνηση Netanyahu στο γεγονός ότι ανέχετε την παράνομη παρουσία όχι μόνο Αραβικής παρουσίας αλλα και πλειοψηφίας στο μεγαλύτερο μέρος της αρχαιότερης πόλης του Ισραήλ. Είναι τραγικό το πως χρειάζεται φρουρά να προστατεύει  την Εβραϊκή μειονότητα στην ίδια τους την πόλη. Πριν τέσσερις χιλιαδες χρόνια στην πόλη ζούσε ο σοφός Αβραάμ. Ο Elor Azaria συνελήφθει βάσει του βίντεο. Εβραίοι πατριώτες διαμαρτυρήθηκαν, και απαίτησαν την ελευθέρωση του. Στις 28 μαρτίου Εβραίοι έκαναν πορεια αλληλεγγής προς τον κρατούμενο Elor Azaria. Μια δημοσκόποιση έδειξε πως 82 % των Εβραίων στηρίζει την πρἀξη του Elor Azaria. Η υπόθεση του Elor Azaria ακόμη δικάζετε. Ο Elor Azaria υποστήριξε πως φοβόταν πως έχει βόμβα πανω του ο τζιχαντιστής. Δυστιχώς ο Benjamin Netanyahu αρχικά καταδίκασε την πράξη του Elor Azaria αλλά μίλησε προσωπικά τον πατερα του στρατιώτη και τον αποκάλεσε ως πατέρα στρατιώτη" 

Ellen Yondim: ¨Όλος ο λαός του Ισραήλ συμφωνεί στο να απελευθερωθεί ο στρατιώτης μας Ελόρ Αζαριά και να του δωθεί παράσημο, εκτός από το έρεβ ραβ. Οι στρατιώτες του Ισραήλ δεν είναι δολοφόνοι! Και οι άραβες τρομοκράτες δεν είναι τα θύματα! Στον πόλεμο συμπεριφέρεσαι όπως στον πόλεμο. la guerre comme à la guerre. Ο στρατιώτης έπραξε το καθήκον του...όταν έρχεται άραβας τρομοκρατης να σκοτώσει, είναι υποχρεωση του κάθε στρατιώτη να τον πυροβολήσει προκειμενου να τον σκοτώσει και να σώσει έτσι ζωές"

Υ.Γ.1 Κατά πάγια τακτική της σελίδας δημοσιεύουμε οποιαδήποτε κριτική  εναντίον του διαχειριστή της σελίδας ή της σελίδας της ίδιας.
Υ.Γ.2 Διαβάστε πως έγινε το παραπάνω άρθρο από έναν που συμμετείχε: "Ζήτησαν οι μαλάκες να γράψουμε σε ένα φόρουμ υπέρ του στρατιώτη ,πήραν τα σχόλια μας και βάλανε τίτλο <<κατά του Κοέν ,Σίμπη κτλ >> !τι να πω; Έλεος.  Χρησιμοποιούν εμάς να χτυπήσουν εσάς !είναι αθλιότητα."

Ζαν  Κοέν