Cohen.gr Τρίτη 7.6.2016
Δημήτρης Τζώρας*

Όταν είδα το βίντεο του αγαπημένου φίλου Ζαν Κοέν, με τίτλο «Προπηλακισμός = Αναρχία», αρχικά ζάρωσα τα φρύδια. Μου έκανε εντύπωση, πως ένας γνήσιος Αριστερός, όπως ο Ζαν, κράτησε μία πολιτικά αντιεπαναστατική στάση, όταν ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης καλεί τον κόσμο να πάρει τα όπλα. Και μάλιστα, που κρατάει αυτή τη στάση ο Ζαν; Απέναντι σε μία κυβέρνηση, που όχι απλά εξουθενώνει οικονομικά τον Ελληνικό λαό, αλλά ταυτόχρονα, οδηγεί το Ελληνικό Έθνος σε αφανισμό και την πατρίδα σε συρρίκνωση.

Μπορεί να μου ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι ο φίλος μου, όταν «την λέει» στο Bibi (κατά κόσμον Μ. Νετανιάου) και όταν μεταφράζει κείμενα της εφημερίδας Ααρέτζ στην σελίδα του, αλλά οι γνώσεις του, η πείρα του και το δημοσιογραφικό του δαιμόνιο, με έκαναν να ξαναδώ το βίντεο και να σκεφτώ τι θέλει να μας πει πίσω από τις λέξεις. Δεν μπορεί, λέω. Ο φίλος μου είναι «αναρχόμουτρο» και αντικαθεστωτικός, δεν μπορεί να λέει χωρίς λόγο, κάτι τέτοιο!!!

Όχι, στην αναρχία, λοιπόν! Ναι, στο καθεστώς! Είτε Δεξιό είτε Αριστερό, εμείς οφείλουμε να δείξουμε υπακοή προς τας εντολάς αυτής της Δημοκρατικοφανούς χούντας των διαπλεκόμενων συμμοριών.

Χμμμ…

Εάν πούμε «ναι» σε αυτό που προτείνει ο Ζαν, κερδίζει το καθεστώς και οι ξένοι νταβαντήδες της χώρας. Εάν πούμε όχι, κερδίζει ο λαός, η Δημοκρατία, η πολιτική και ιστορική συνέχεια του Ελληνικού έθνους στην περιοχή.

Τι δεν βλέπουμε λοιπόν, σε αυτή την ορθολογικά πολιτική πράξη; Διότι, ο μαζικός προπηλακισμός πολιτικών και δημοσιογράφων, είναι η τελευταία πράξη αυτοάμυνας ενός λαού. Το μακρύ χέρι του διαιτητή, όταν θα αρχίσουμε να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας!!! Το μακρύ χέρι του διαιτητή, σε μία άναρχη κατάσταση, σε έναν ημι-εμφύλιο, θα είναι οι Νατοϊκές δυνάμεις, που θα έρθουν στην χώρα ως εφαρμοστές της έννομης τάξης.

Το σενάριο αυτό δεν είναι καθόλου νέο και έχουμε γράψει πολλές φορές, ότι υφίσταται στο μυαλό των Δυτικών. Να σπρώξουν τα πράγματα στη χώρα στα άκρα, ώστε να μπορέσουν να παρέμβουν πυροσβεστικά με την παράλληλη δημιουργία ενός νέου Συντάγματος, που θα έχουν γράψει εξ ολοκλήρου εκείνοι!!!

Πολιτικά δικαιώματα σε λαθρομετανάστες, πολιτική και διοικητική αυτονομία των Περιφερειών και δεν συμμαζεύεται. Το τέλος του νεοελληνικού κράτους του 1821 και η ένταξή του σε ένα νέο σχήμα στην περιοχή, υπό τον Ερντογάν και τον βασιλικό Οίκο των Σαούντ.

Ο Ζαν, έθεσε με μεγάλη μαεστρία και τακτ το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων. Δικτατορία και αργός θάνατος για την χώρα και τον λαό υπό την διοίκηση αυτού του ανθελληνικού καθεστώτος ή ταχεία μετάβαση στους κυανόκρανους και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ;;;

Μην έχετε «αυταπάτες» σαν τον Τσίπρα, φίλοι. Ακόμα και εάν φύγει ο Τσίπρας και οι επόμενοι την ίδια παρτιτούρα θα παίζουν. «Αντιρατσιστικοί» νόμοι, ξύλο, κατάλυση του Συντάγματος και φόροι, από τους προηγούμενους ήρθαν. Η ΝΔ του σήμερα, είναι 100 φορές χειρότερη από την προηγούμενη.

Το πραγματικό δίλλημα λοιπόν στο δράμα της χώρας, όπως το σκιαγραφεί υπόρρητα ο Ζαν, είναι αυτό που προείπαμε. Αργός η γρήγορος θάνατος. Εδώ μας έφερε αυτή η πολιτική, δημοσιογραφική και διαπλεκόμενη τσογλαναρία που διοικεί την χώρα.

Να κάτσουμε θεατές λοιπόν;;; Όχι βέβαια…

Τώρα, είναι η ώρα να δείξει ο κάθε πολίτης, ότι δεν είναι σκλάβος και μαριονέτα τους. Θα τελειώσουν όλα σύντομα, αγαπητοί φίλοι. Με πόνο και δάκρυα μεν, αλλά θα τελειώσουν. Ευτυχώς, είναι αρκετά ηλίθιοι όλοι τους και δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους. Δεν είναι τόσο μάγκες όσο πιστεύουν, ότι είναι. Άλλωστε, μην ξεχνάτε, ότι τα ίδια έκανε και ο πανίσχυρος Φαραώ, μέχρι που βρήκε τον Μωυσή του…

*Ο Δημήτρης Τζώρας είναι πολιτικός αναλυτής.