21.12.2010
Ζαν Κοέν

Χθες κατά τις 11 το πρωί ο εκδότης της Κρησάρας μου τηλεφώνησε και μου είπε να δω την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega”.

Παρακολουθώντας την εκπομπή με τους Καμπουράκη – Οικονομέα από την ιστοσελίδα του καναλιού,

(http://www.megatv.com/koinoniaoramega/default.asp?catid=20695&subid=2&pubid=20517756) μου πήρε λίγη ώρα για να καταλάβω ότι οι δύο δημοσιογράφοι είχαν καλέσει Έλληνα κληρικό και όχι κάποιον ισλαμιστή ή ναζιστή.

Σε ένα παραλήρημα μίσους ο «Άγιος» Πειραιώς Σεραφείμ κατηγορούσε τους Εβραίους για όλα τα δεινά της Ελλάδας, χωρίς να πτοείται από της εύστοχες και αιχμηρές παρατηρήσεις των δύο σοκαρισμένων, από αυτά που ακούγανε, δημοσιογράφους.  Μάλιστα σε κάποια στιγμή ο Καμπουράκης, προφανώς μη πιστεύοντας στα αυτιά του είπε στον Μητροπολίτη Σεραφείμ: «Γιατί διαφωνείται με την πολιτική του  Χίτλερ;»

Αναμασώντας τις ηλίθιες και βλακώδεις θεωρείς του Πλεύρη και ορισμένων λειτουργών της Θέμιδος περί Εβραίων, Σιωνιστών, Μασόνων και άλλα τέτοια, εκτός από το μίσος ο «Άγιος» Πειραιώς έδειξε και την άγνοια του όχι μόνο για τα περί Εβραϊσμού αλλά και για άλλα θέματα γενικότερα.  

Τέτοιο ήταν το μίσος του εναντίον των Εβραίων που με Αραβική μεταγλώττιση θα μπορούσαν οι δηλώσεις του  άνετα να βγουν σε οποιοδήποτε Ισλαμοφασιστικό, ή αντισημιτικό τηλεοπτικό κανάλι.

Βέβαια, θα μου πείτε πως δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζετε έτσι και ούτε είναι ο μοναδικός. Από κοντά και ο «Άγιος» Θεσσαλονίκης, και πόσοι ακόμα για τους οποίους δεν μάθαμε.

Τα πράγματα αρχίζουν στην Ελλάδα και γίνονται όλο και ποιο δύσκολα για εμάς τους ελάχιστους εναπομείναντες Εβραίους. Η ατμόσφαιρα αρχίζει και θυμίζει άλλες εποχές σκοτεινότατες. Εποχές που αυτοί που έπρεπε να μιλήσουν και να βοηθήσουν εποίησαν την νήσαν με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή. Και αν νομίζετε ότι τα παραλέω διαβάστε και κρίνετε.

Εκπρόσωποι της  εκκλησίας κηρύττουν  ανοικτά το μίσος κατά των εβραίων και κανείς δεν συγκινείται από τον Αρχιεπίσκοπο μέχρι την επίσημη πολιτεία ή τα ΜΜΕ.

Η δικαιοσύνη  αθωώνει τον, κατά δική του ομολογία, φασίστα και αντισημίτη Πλεύρη και κανείς δεν συγκινείται, από την πολιτεία μέχρι τα ΜΜΕ και τα πολιτικά κόμματα.

Στα Χανιά αθωώνονται οι εμπρηστές της Συναγωγής των Χανίων  και κανείς δεν συγκινείται από την πολιτεία μέχρι τα ΜΜΕ και τα πολιτικά κόμματα.

Μάρτυρες κατηγορίας εναντίον του Πλεύρη παραπέμπονται σε δίκη (κοινώς ζήτησε και τα ρέστα ο κατά δική του ομολογία φασίστας και αντισημίτης) και κανείς δεν συγκινείται από την πολιτεία μέχρι τα ΜΜΕ και τα πολιτικά κόμματα.

Δικαστικός μας αποκαλεί σε προσωπικό της blog «ΚωλοΕβραίοι» και άλλα ωραία και συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα της χωρίς κανείς να συγκινείται από την πολιτεία μέχρι τα ΜΜΕ και τα πολιτικά κόμματα.  

Και αυτά είναι μόνο ένα δείγμα. Που θα οδηγήσει όμως αυτή η ατμόσφαιρα;

Μήπως όταν οι λαθρομετανάστες θα αρχίσουν να φέρονται βίαια όπως έγινε στην Πάτρα πρόσφατα θα κατηγορήσουν πάλι εμάς τους Εβραίους; Γιατί όχι θα μου πείτε εύκολη λύση και λεία είμαστε.

Μήπως όσο θα βαθαίνει η οικονομική κρίση πάλι εμείς θα πληρώσουμε τη νύφη; Γιατί όχι θα μου πείτε εύκολη λύση και λεία είμαστε. Ελπίζω να μη συμβεί αυτό.

Αλλά κύριε Βουλευτές, Υπουργοί, κόμματα, ΜΜΕ και θεσμοί αν τυχόν συμβεί κάτι θα είστε όλοι υπεύθυνοι, και αυτή τη φορά το παραμύθι ότι κάναμε τα πάντα να σώσουμε του Έλληνες Εβραίους δεν θα πιάσει.

Όπως είπε και ο Edmund Burker “Το κακό ανθεί όταν οι ενάρετοι δεν κάνουν τίποτα

“All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing."

ΥΓ. Το παραπάνω κείμενο στάλθηκε σε όλους τους Βουλευτές και Υπουργούς.