6.6.09
Ζαν Κοέν

Ένα από τα ωραία τραγούδια του Κώστα Χατζή είναι και το  «Της γειτονιάς  μας ο τρελός» από όπου είναι «κλεμμένος» και ο τίτλος αυτού του πονήματος.

Το τραγούδι ήρθε στο μυαλό μου (τι σου είναι το ανθρώπινο μυαλό)  όταν προσπαθούσα να εξηγήσω όχι μόνο γιατί  υπάρχει τόσο μίσος για το Ισραήλ, μίσος που δεν υπάρχει για καμία άλλη χώρα, αλλά πως είναι δυνατόν οι διάφοροι αριστεροί, προοδευτικοί, αριστεριστές, ημιαριστεριστές και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, (δεν λέω για τους ακροδεξιούς διότι δεν έχουν τέτοιες ανησυχίες) άλλα να λένε και άλλα να πράττουν. Με λίγα λόγια και για να παραφράσω τον Κώστα Χατζή «όλα ανάποδα τα  λένε, όλα ανάποδα τα κάνουν». 

Και για να τα κάνω πιο λιανά που λέει και ο λαός μας: πως είναι δυνατόν άνθρωποι που υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον φεμινισμό, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και την ανεξιθρησκία να τα βάζουν συλλήβδην με το μοναδικό κράτος στη περιοχή που τα έχει όλα αυτά και να υποστηρίζουν μέχρι φανατισμού τα κράτη εκείνα και τις οργανώσεις εκείνες που όχι μόνο δεν παρέχουν τέτοια δικαιώματα, όχι μόνο δεν τα ανέχονται κάνοντας έστω τα στραβά μάτια αλλά τουναντίον τα κυνηγάνε με φανατισμό και σκληράδα.

Διαβάστε μερικά παραδείγματα και αν βγάλετε άκρη ή έχετε την απάντηση να μου τη στείλετε.

Εκπαίδευση:
 Έχουν κουραστεί, ειδικά οι Άγγλοι  αριστεροί καθηγητές,  να βγάζουν ψηφίσματα και να καλούν τα πανεπιστήμια να μποϊκοτάρουν τα Ισραηλινά πανεπιστήμια. Δηλαδή να μποϊκοτάρουν τα μοναδικά ιδρύματα στην Μέση Ανατολή όπου υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών, μεταξύ των οποίων ιδεών είναι και προτάσεις ειρήνης, ενώ δεν ζητάνε το ίδιο από τα Αραβικά πανεπιστήμια όπου η ιδέα «ελεύθερη διακίνηση ιδεών» φαντάζει σε πολλά από αυτά από άγνωστες λέξεις μέχρι σύντομο ανέκδοτο.

Πολιτική:
 Για μία από τις ιδέες που η αριστερά υπερηφανεύεται είναι οι πολιτικές ελευθερίες, (άσχετα αν δεν ξέρει τι σημαίνει όπως μας απέδειξαν 60 χρόνια  κομμουνισμού) και το ερώτημα είναι: πώς κατακρίνεις το μοναδικό κράτος στην περιοχή που έχει πλήρεις  πολιτικές ελευθερίες, ένα κράτος που έχει τρία αραβικά κόμματα στην βουλή του με σύνολο 13 άραβες βουλευτές, ένα κράτος που Άραβας  βουλευτής ζητάει την καταστροφή της χώρας από το βήμα Αραβικής χώρας και όταν επιστρέφει στο Ισραήλ κανείς δε συγκινείται ή σκέπτεται να ζητήσει τη δίωξη του. Περιττό να πω πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί σε καμία αραβική χώρα, και παρόλα αυτά η αριστερά υποστηρίζει τους δικτάτορες έναντι των Δημοκρατικών.  Παρένθεση. Φανταστείτε Μουσουλμάνο βουλευτή της Θράκης να μιλάει στη Τουρκική βουλή εναντίον της Ελλάδας. Θα ήθελα να δω αν θα μπορούσε να ξαναμπεί στη χώρα. Κλείνει η παρένθεση.

Θρησκεία:
Μαντέψτε ποια είναι η μοναδική χώρα στην Μέση Ανατολή που ο Χριστιανικός πληθυσμός αυξήθηκε τα τελευταία 50 χρόνια. Α γεια σας το Ισραήλ. Και αυτό διότι οι Χριστιανοί σε όλες τις αραβικές χώρες είτε διώκονται φανερά ή στα μουλωχτά με αποτέλεσμα οι πληθυσμοί τους να μειώνονται συνεχώς και ραγδαία. Κλασσικό παράδειγμα η Βηθλεέμ που ανήκει στα Παλαιστινιακά εδάφη, ή κατεξοχήν χριστιανική πόλη μέχρι πριν 15 χρόνια ακόμα, ενώ σήμερα έχουν μείνει ελάχιστοι συγκριτικά με το παρελθόν, για να μην μιλήσω για την Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες της περιοχής που απαγορεύεται να λατρεύεται δημόσια άλλη θρησκεία. Και παρόλα αυτά οι αριστερά υποστηρίζει ότι πιο αντιδραστικό υπάρχει.

Γυναίκες/Ομοφυλόφιλοι:
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου στο Ισραήλ είναι γυναίκα. Πριν τις εκλογές η πρωθυπουργός ήταν γυναίκα, η πρόεδρος της βουλής ήταν γυναίκα. Ένας στου 6 βουλευτές στο Ισραήλ είναι γυναίκα. Όσον αφορά τους ομοφυλόφιλους το «ρατσιστικό» και «ανελεύθερο» Ισραήλ αναγνωρίζει στα ζευγάρια ίσα  νομικά δικαιώματα χωρίς να έχουν καν συνάψει κάποιο είδους συμβόλαιο, ή γάμο, ή κάποιο έγγραφο νομικό που να τους  επιβεβαιώνει ότι είναι ζευγάρι, και αυτό ισχύει και για τον στρατό, δηλαδή αν υπάρχει ομοφυλόφιλο ζευγάρι που ο ένας είναι στρατιωτικός και πεθάνει κατά τη διάρκεια της θητείας του το έτερον ήμισυ παίρνει αποζημίωση και σύνταξη κανονικά. Στις Αραβικές χώρες οι γυναίκες στη καλύτερη περίπτωση, και σε ορισμένες χώρες, επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνες τους ενώ στις περισσότερες χώρες τρώνε τις αρκούδας το ξύλο αν φαίνεται λίγο ο αστράγαλος η ο λοβός του αυτιού. Όσον αφορά δε στους ομοφυλόφιλους στο «προοδευτικό» Ιράν, ένα από τα αγαπημένα στους αριστερούς κράτος,  δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι, όπως δήλωσε στο πανεπιστήμιο Prinston ο Αχμαντινεζαντ. Βέβαια παρέλειψε να μας πει πως δεν υπάρχουν διότι αν βρεθούν τους απαγχονίζει. Και παρόλα αυτά δεν ακούστηκε καμία και ποτέ διαμαρτυρία της αριστεράς γιαυτα τα φαινόμενα ενώ πάντα βρίσκουν τρόπο και λόγους να επιτεθούν στο Ισραήλ.

Δεν λέω ότι το Ισραήλ είναι άγγελος. Μακράν απέχει. Ούτε λέω πως ο τρόπος που συμπεριφέρεται στους υπό κατοχή παλαιστίνιους είναι ο σωστός. Ούτε κατά διάνοια. Προσωπικά ντρέπομαι που το Ισραήλ κρατάει υπό κατοχή εδώ και πάνω από 40 χρόνια έναν άλλο λαό. Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι να ταυτίζεσαι με ότι πιο αντιδραστικό, φασιστικό και ανελεύθερο  η διαφορά είναι μεγάλη.

Το να ανέχεστε να γίνεται συνέδριο του ΟΗΕ εναντίον του ρατσισμού και των δικαιωμάτων των ανθρώπων (Durban 1 και 2) με μέλη της επιτροπής τα γνωστά για τα δημοκρατικά τους φρονήματα κράτη όπως Κούβα,  Κίνα, Λιβύη,  Σαουδική Αραβία κλπ και  να μη βγάζεις άχνα αλλά να επιτίθεσαι μόνο στο Ισραήλ, δύο τινά συμβαίνουν: Ή βλάκες είστε ή αντισημίτες ή ίσως και τα δύο.   

Όπως είπα και στην αρχή αν κάποιος μπορεί βγάλει άκρη ή έχει την απάντηση να μου τη στείλει.