Όλο το άρθρο Το φιάσκο του «αντισημιτισμού»

 

26.1.10
Αγαπητέ κ. Χαρβαλιά,

Μιλώντας για τον εμπρησμό της ιστορικής συναγωγής Χανιών και την σύλληψη υπόπτων αλλοδαπών, αλλά και ελλήνων, από τις τοπικές αρχές ο συντάκτης σας Γιώργος Δελαστίκ μας θύμισε περασμένες και αστείες δεκαετίες,  λόγω επιχειρηματολογίας.

Ομολογώ ότι είχα δεκαετίες να ακούσω περί συνομωσιών  και αμαύρωση της εικόνας της Ελλάδας από τις  Intelligence Service, CIA, και φυσικά μη λείψει και το κερασάκι, τη Μοσάντ. 

Ο συντάκτης σας προσφεύγει στην γνωστή πιπίλα των θεωριών συνομωσίας -ανακαλύπτοντας ακόμα και υποτιθέμενα φανταστικά κλιμάκια της Μοσάντ και πράκτορες κάθε λογής που «εισβάλλουν» σε αστυνομικά τμήματα στην Κρήτη και που θέλουν δήθεν να αμαυρώσουν την εικόνα της Ελλάδας για να εξηγήσει τα συμβάντα.

Μάλιστα θέτει και το τρομερό ερώτημα για το αν οι πράκτορες αυτοί θέλουν να δυσφημίσουν την εικόνα της Ελλάδας στον «εβραϊκό κόσμο που κατέχει κορυφαίες θέσεις στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα», προσφεύγοντας σε γνωστά αντισημιτικά στερεότυπα που θέλουν τους «κακούς Εβραίους τραπεζίτες» όχι μόνο να κυβερνούν τον κόσμο, αλλά και να καραδοκούν σε κάθε γωνιά για να βλάψουν τους λαούς και πρωτίστως την Ελλάδα.  Έλεος!

Αυτό βέβαια που ξέχασε να αναφέρει είναι πως η προβοκάτσια των ξένων πρακτόρων  του διπλού εμπρησμού  της συναγωγής των Χανίων είχε επίσης ως στόχο να αμαυρώσει την εικόνα και το καλό όνομα της Ελλάδας και στην Αντίγκουα.

Το γεγονός ότι τελικά οι «πράκτορες της CIA» που φυγαδεύτηκαν στη αμερικανική βάση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πιάστηκαν από την αστυνομία στην Κρήτη και δεν κρυβόντουσαν στην αμερικανική βάση είναι προφανώς ασήμαντη λεπτομέρεια για τον συντάκτη σας. Μη χαλάσει και η σούπα της συνομωσίας Θεός φυλάξει. 

Ερώτηση προς τον κ. Δελαστίκ: Το γεγονός οι δράστες είναι κυρίως αλλοδαποί (και ένας έλληνας) αφαιρεί το δικαίωμα από οποιαδήποτε ξένη χώρα, οργάνωση ή δημοσιογράφο να καταδικάσει μία διπλή ρατσιστική επίθεση? Μια επίθεση , που σημειωτέον καταδικάστηκε και από την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό τύπο.

Το γεγονός ότι οι δράστες είναι και αλλοδαποί μετατρέπει αυτόματα την αντισημιτική αυτή ενέργεια σε έργο προβοκατόρων ξένων πρακτόρων που συνωμοτούν κατά της Ελλάδας?  Τι να πει κανείς!!!     

Αλλά ο κ. Δελαστίκ προχωρά ακόμα πιο πέρα και προσπαθεί να συνδέσει τους εμπρησμούς με την κάλυψη των γεγονότων στη Μέση Ανατολή, και καλά ότι η πυρπόληση της συναγωγής στα Χανιά ήταν προσπάθεια να ασκηθούν πιέσεις στα ελληνικά ΜΜΕ να αλλάξουν στάση απέναντι στο Ισραήλ.

Οι ιδέες του κ. Δελαστίκ,  όσον αφορά την ΜΑ είναι πολύ γνωστές και φυσικά όχι απλώς ακραίες αλλά θα τολμούσα να πω και παράλογες. Αυτός δεν είναι που χαρακτήρισε στις 28.12.2009 από την εφημερίδα σας (Καζάνι που βράζει η Αίγυπτος)την συμφωνία ειρήνης μεταξύ Αιγύπτου – Ισραήλ ως «επαίσχυντη»? 

Φιλικά
Ζαν Κοέν
Δημοσιογράφος.

ΥΓ. Προσέξατε ελπίζω ότι η λέξη αντισημιτισμός στον τίτλο είναι εντός εισαγωγικών. Τι θέλει να μας πει ο κ. Δελαστίκ ότι εμπρησμός συναγωγής δεν είναι αντισημιτική ενέργεια? Τι άλλο θα ακούσουμε