Απογευματινή"
15/10/2003

Ο μύθος λέει πως οι Εβραίοι και κατ' επέκταση και οι Ισραηλινοί είναι πολύ έξυπνος λαός. Δυστυχώς όμως όπως φαίνεται από την πραγματικότητα αυτή η σκέψη είναι όντως μύθος, διότι δεν εξηγείτε αλλιώς πως δεν καταλαβαίνουν οι ηγέτες του, ότι οδηγούν το κράτος τους σε πλήρη διάλυση και δεν το εννοώ μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά.

Αυτήν τη στιγμή η σχέση Αράβων και Ισραηλινών μέσα στα σύνορα του 67 αυξάνει υπέρ των πρώτων διότι η μετανάστευση Εβραίων προς το Ισραήλ έχει μειωθεί δραστικά, και αρκετοί Ισραηλινοί στην προσπάθεια να ζήσουν μια νορμάλ ζωή το εγκαταλείπουν. Αν δε προσθέστε και το γεγονός ότι σε λίγα χρόνια θα υπάρχουν περισσότεροι άραβες από ότι Εβραίοι μεταξύ της Μεσογείου και του Ιορδάνη ποταμού καταλαβαίνετε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ισραήλ είναι η εξαφάνιση του εβραϊκού χαρακτήρα του κράτους του. Θα είναι μία μειονότητα στη χώρα του. Και όλα αυτά επειδή οι διοικούντες το αρνούνται να κοιτάξουν το απώτερο μέλλον και ενδιαφέρονται απλώς για τις καρέκλες του. Ενδιαφέρονται όχι για το λαό τους αλλά να μην πέσει η κυβέρνηση.

Διότι ακόμα και ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκη βλέποντας την κατάσταση θα έκανε το αυτονόητο. Θα αποχωρούσε μονομερώς από όλα τα εδάφη, και ας μην υπήρχε συμφωνία, προκειμένου να διαφυλάξει τον Εβραϊκό χαρακτήρα της χώρας. Η αν έχει δύο δράμια μυαλό ο Σαρόν θα έπρεπε να επαναλάβει την πρόταση Μπαράκ στην Τάμπα για να γλιτώσει από τα χειρότερα στο μέλλον.

Με αυτά και με αυτά γιατί να μην στέλνει φιλάκια ο Αραφάτ κάθε φορά που βλέπει τηλεοπτική κάμερα? Και εγώ το ίδιο θα έκανα.