Περιστατικά όπως αυτό, που σε μεγάλο βαθμό αγνοούνται από τα δυτικά ΜΜΕ, αποτελούν τη βασική αιτία για τη μαζική χριστιανική φυγή από τους Αγίους Τόπους τα τελευταία χρόνια.


Οι ιστορικές χριστιανικές πόλεις της Βηθλεέμ και της Ναζαρέτ, κάποτε η εστία μεγάλου χριστιανικού πληθυσμού, είδαν τον πληθυσμό τους να φεύγουν μαζικά λόγω του μουσουλμανικού εκφοβισμού και βίας. Όπως εκθέτει το Honest Reporting:


• Πάνω από 100 Παλαιστίνιοι τρομοκράτες κατέλαβαν την Εκκλησία της Γέννησης το 2002 (βλέπε http://www.foxnews.com/story/0,2933,52445,00.html) χρησιμοποιώντας τη ως προπύργιο από όπου πυροβολούσαν εναντίον του Ισραηλινού στρατού, ενώ κρατούσαν μοναχές, παπάδες και μοναχούς ως ομήρους, και λεηλατώντας ή καταστρέφοντας όλα τα πολύτιμα μέσα στο Ναό.

• Το 2000- 2002, η στρατιωτική Τανζίμ της Παλαιστινιακής Αρχής επέλεξε τη χριστιανική πόλη Μπετ Τζάλα ως βάση για να πυροβολούν χωρίς καμία πρότερη πρόκληση την Ιερουσαλήμ. Η Τανζίμ είχε τοποθετηθεί μέσα ή κοντά σε χριστιανικά σπίτια, ξενοδοχεία, και το ελληνο- ορθόδοξο κέντρο, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι οι Ισραηλινοί δε θα ανταπέδιδαν πυρά εναντίον τέτοιων τοποθεσιών.

• Το 1995, η Βηθλεέμ ήταν 62% χριστιανική, αλλά σήμερα οι χριστιανοί αριθμούν λιγότερο από το 20% του πληθυσμού. Πριν το 1995, το δημοτικό συμβούλιο της Βηθλεέμ ήταν χριστιανικό στην πλειοψηφία του, αλλά όταν η Παλαιστινιακή Αρχή πήρε τον έλεγχο της πόλης, ο Γιασέρ Αραφάτ αντικατέστησε το δημοτικό συμβούλιο με ένα κυρίως μουσουλμανικό, και οι χριστιανοί άραβες έφυγαν από τη Βηθλεέμ αφού ξέσπασε ακραίο ισλαμικό κύμα εναντίον τους.


• Στις 6 Φεβρουαρίου 2002, το Boston Globe ανέφερε «βανδαλισμός από παλαιστίνιους μουσουλμάνους σε χριστιανικά μαγαζιά και εκκλησίες στη Ραμάλα... Η αστυνομία δεν έκανε καμία προσπάθεια να σταματήσει τον όχλο, που κυρίευσε και κατέστρεψε ένα ευυπόληπτο κέντρο νεότητας που σχετιζόταν με τους Προσκόπους της Αμερικής αφού έκαψαν χριστιανικές περιουσίες... ‘Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων’ είπε ένας χριστιανός επιχειτηματίας».


Για περισσότερα για τους χριστιανικούς διωγμούς υπό την Παλαιστινιακή Αρχή, δείτε την έκθεση του JCPA, (http://www.jcpa.org/jl/vp490.htm)

 Aπό τον Joseph Farah, χριστιανό άραβα, (http://christianactionforisrael.org/isreport/july02/arafatland.html)

 και μια έκθεση του The Prism Group. (http://www.theprismgroup.org/TreatmentChristianArabs.htm)

 Σε μια ανακοίνωση του AP για το πογκρόμ εναντίον των Taibe έγινε μεγάλο άρθρο σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας ― the Los Angeles Times (http://www.latimes.com/news/nationworld/world/wire/sns-ap-palestinians-fatal-feud,1,4237246.story?coll=sns-ap-world-headlines&ctrack=1&cset=true)

 

  Αλλά δεδομένου του μεγέθους της καταστροφής και της φυλετικής βίας υπό εξέταση, και δεδομένου ότι πολύ μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων παραμένουν στο Ισραήλ μετά την αποχώρηση από τη Γάζα, το δυστυχές περιστατικό άξιζε πολύ μεγαλύτερη κάλυψη.