του Νίκου Γενημάκη
 

Σεπ 17, 10:39 μμ


 1. Γιατί δε λέει τίποτα για το ποιος είσαι. «Αντισιωνιστής» μπορεί να είναι:
    o κάποιος που αποδοκιμάζει την πολιτική του Σαρόν, και εσφαλμένα ταυτίζει το Σιωνισμό μαζί της,
    o κάποιος αφελής που έχει φάει το παραμύθι των «Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιών» και νομίζει πως ο Σιωνισμός

      είναι μια παγκόσμια συνωμοσία, ή
    o κάποιος επιτήδειος τηλεοπτικός πλασιέ που πουλάει στον προηγούμενο αφελή τα «Πρωτόκολλα», εμπλουτισμένα με τα

      αποκυήματα της δικής του νοσηρής φαντασίας.


2. Γιατί ο Σιωνισμός δεν είναι πολιτικά συμπαγής. Ο Σαρόν μπορεί να διαπράττει εγκλήματα στο όνομα του Σιωνισμού, έχει όμως και αντιπολίτευση που τον εγκαλεί, επίσης στο όνομα του Σιωνισμού. Για του λόγου το αληθές, διάβασε αυτή τη δήλωση αντιρρησιών συνείδησης της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.


3. Γιατί, έστω και άθελά σου, αυτοπροσδιοριζόμενος ως «αντισιωνιστής» διαιωνίζεις τις πλάνες που υπάρχουν γύρω από το Σιωνισμό, όπως τα διαβόητα «Πρωτόκολλα», που έχουν τις ρίζες τους στην αντισημιτική προπαγάνδα άλλων εποχών.


4. Γιατί σχεδόν όλοι οι νοσταλγοί και οι απολογητές του Ολοκαυτώματος υιοθετούν το προκάλυμμα του «αντισιωνιστή», και εσύ, έστω και άθελά σου, τους βοηθάς να υπεκφεύγουν.


5. Γιατί, πριν σπεύσεις να επικρίνεις τους Εβραίους που δημιούργησαν το κράτος του Ισραήλ, θα έπρεπε –τουλάχιστο– να προσπαθήσεις να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση τους. Προσπάθησε να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση κάποιου που επέζησε από τα στρατόπεδα θανάτου, όπου έχασε τους δικούς του, και γύρισε στον τόπο του για να τον βρει άδειο, κατεστραμμένο και γεμάτο από τραυματικές αναμνήσεις. Όταν και αν το καταφέρεις αυτό, προσπάθησε να αρνηθείς σε αυτόν τον άνθρωπο να πάει στο Ισραήλ.


6. Γιατί, ακόμη κι αν θεωρείς το Σιωνισμό απλώς συνώνυμο του ισραηλινού εθνικισμού, είναι τουλάχιστον οξύμωρο να είσαι επιλεκτικά ενάντια στον εθνικισμό των Ισραηλινών • κάτι τέτοιο φανερώνει προκατάληψη και πολιτική ένδεια. Με τη λογική του «σκέψου παγκόσμια – δράσε τοπικά» θα όφειλες να αντιπαραταχθείς στο δικό σου εγχώριο εθνικισμό πρώτα. Εξάλλου, θα έπρεπε να σε προβληματίζει γιατί πολλοί εγχώριοι «αντισιωνιστές» διατηρούν κάποια απωθημένα από τη συνθήκη της Λωζάννης...


7. Γιατί ο αγώνας για ειρήνη και δικαιοσύνη στο Ισραήλ, στην Παλαιστίνη και στον τόπο σου δεν μπορεί να νοθευτεί με κανένα «αντισιωνισμό», πεπλανημένο ή επιτήδειο!

 


http://www.agitprop.gr/article/23/7-logoi