Haaretz Τρίτη 16.10.2018
Bradley Burston

Είναι καιρός, εμείς που ανησυχούμε για την ευημερία του Ισραήλ να κυνηγήσουμε τους χειρότερους απονομιμοποιητές, αυτούς που συμβάλλουν περισσότερο στην κριτική του Ισραήλ ως καταπιεστικό, ανευλεύθερο καθεστώς. 

Για το Ισραήλ, αυτό θα μείνει χαραγμένο ως η εποχή των μαύρων λιστών. 

Υπάρχουν μαύρες λίστες ανθρώπων που απαγορεύεται να παντρευτούν εδώ, μαύρες λίστες ραβίνων που δεν μπορούν να τους παντρέψουν και μαύρες λίστες παντρεμένων ανθρώπων που πρέπει να περάσουν μέσα από κρίκους για να τους δοθεί η άδεια να ενταχθούν μεταξύ των συζύγων στο Ισραήλ.

Στην πραγματικότητα, ξεκινώντας το 2018, η κυβέρνηση του Ισραήλ υποδέχθηκε το Νέο Έτος με μία μαύρη λίστα που κανείς πριν δεν είχε δει. Την ανέβασε με μυστικότητα και δημοσίευσε έναν κατάλογο 20 οργανώσεων, στων οποίων τα μέλη θα αρνηθεί η είσοδος στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων, Gilad Erdan, η είσοδος στο Ισραήλ θα αρνηθεί σε ακτιβιστές βάσει της «de facto

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Arye Dery, του οποίου το Υπουργείο είναι επιφορτισμένο με τη διεξαγωγή ανακρίσεων, κράτησης και απέλασης ακτιβιστών, κάλυψε τον Erdan, ισχυριζόμενος: «Αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον νόμο και τη φιλοξενία μας για να ενεργήσουν εναντίον του Ισραήλ και να δυσφημίσουν τη χώρα. Θα δράσω ενάντια σε αυτό με κάθε μέσο».

Ας υποθέσουμε προς το παρόν, ότι έχουν δίκιο, ότι οι ακτιβιστές των οποίων οι λέξεις και οι πράξεις απονομιμοποιούν, απομονώνουν και μαυρίζουν την εικόνα του Ισραήλ, θα πρέπει να σταματώνται στα σύνορα, να ανακρίνονται σαν διακινητές ναρκωτικών και να φεύγουν με το επόμενο αεροπλάνο. 

Είναι καιρός λοιπόν, εμείς που ανησυχούμε για την ευημερία του Ισραήλ να κυνηγήσουμε τους χειρότερους απονομιμοποιητές του. Είναι καιρός να εμποδίσουμε την είσοδο στους πιο ισχυρούς και αποτελεσματικούς από τους πρωταγωνιστές της δαιμονοποίησης , αυτούς που συμβάλλουν περισσότερο στην κριτική του Ισραήλ ως καταπιεστικό, ανευλεύθερο καθεστώς.

Εδώ, λοιπόν, είναι ένα προσχέδιο της νέας μαύρης λίστας.

  1. GILAD ERDAN – Ως Υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, στρατηγικών υποθέσεων και απίστευτης εξήγησης (προπαγάνδας) ή Ισραηλινών δημοσίων σχέσεων, ο Gilad Erdan έκανε αρκετά για να ετοιμάσει τη λίστα απονομιμοποίησης τον περασμένο χρόνο, όταν, μεταξύ άλλων εξωφρενικών, έσπεσε να δηλώσει ότι ο Ισραηλινός δάσκαλος Yakub Abu al-Kiyan, της φυλής των Βεδουίνων που είναι εγκατεστημένοι στην περιοχή Negev στο νότιο Ισραήλ, που σκοτώθηκε από την αστυνομία κατά την κατεδάφιση του σπιτιού του, ήταν «τρομοκράτης» προφανώς υποκινούμενος από τον ISIS.

Ο Erdan, ο οποίος αργότερα σιωπηλά άφησε πίσω την κατηγορία, ηγήθηκε της προσπάθειας απέλασης της Αμερικανίδας φοιτήτριας Lara Alqasem, η οποία έλαβε βίζα για να σπουδάσει για το Master της στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, για να κρατείται τώρα για εβδομάδες στο αεροδρόμιο Ben-Gurion με ψευδείς ισχυρισμούς ότι υποστηρίζει το κίνημα BDS (Boycott, Divestment, Sanctions) και ότι αποτελεί απειλή για το Ισραήλ.

Ο δικαστικός χειρισμός της υπόθεσης, τόσο ερασιτεχνικός και προκατειλημμένος, που προκάλεσε την έκφραση «δικαστήριο καγκουρό», για να πάρει μία φιλοφρόνηση που δεν δικαιούνταν, ενήργησε για να απονομιμοποιήσει περαιτέρω το Ισραήλ, ένα ιδιαίτερα σκανδαλώδες παράδειγμα της περίεργης, εσωτερικής λογομαχίας της κυβέρνησης Νετανιάου και ουσιαστικά αυτοκαταστροφικές προσπάθειες για την «καταπολέμηση» των μποϊκοτάζ.

Ο Erdan έχει απονομιμοποιήσει περαιτέρω το Ισραήλ δίνοντας στον εαυτό του το ρόλο τόσο του μάρτυρα Αγίου, όσο και του ήρωα της υπόθεσης, κατηγορώντας για την κριτική των πράξεών του ανώνυμους «αριστερούς». Ο Erdan δεν ανέφερε ότι μεταξύ εκείνων που επέκριναν έντονα το χειρισμό της υπόθεσης από τον ίδιο και το Ισραήλ είναι οι συντηρητικοί, έντονα φιλο-Ισραηλινοί δημοσιογράφοι των New York Times, Bret Stephens και Bari Weiss, οι οποίοι άσκησαν κριτική στην «παρανοϊκή πολιτική» κάτω από την οποία κρατήθηκε η Alqasem. «Οι κοινωνίες που αποφεύγουν ή εκδιώκουν όσους τις ασκούν κριτική, δεν προστατεύουν τον εαυτό τους», έγραψαν. «Διαφημίζουν την αδυναμία τους». 

Αν αυτά δεν ήταν αρκετά, ο δεξιός πρώην πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον, Michael Oren δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «η πολιτική που εφαρμόζεται τώρα μας προκαλεί σαφώς πολιτική βλάβη», προτρέποντας «την επανεξέταση της πολιτικής του Ισραήλ για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και την εικόνα μας ως δημοκρατική και φωτισμένη κοινωνία». 

  1. CANARY MISSION – Οι απατεώνες που προμήθευσαν τους ανθρώπους του Erdan και του Deri με ανειλικρινείς, απλοϊκές και παραπλανητικές κατηγορίες, οι οποίες οδήγησαν στην κράτηση της Alqasem, η Canary Mission (διαδικτυακή ιστοσελίδα που καταγράφει ανθρώπους και ομάδες που προωθούν το μίσος εναντίον της Αμερικής, των Εβραίων και του Ισραήλ), είναι μία δειλή, ανώνυμη, αδέξια παιδική παρωδία Μακαρθικού σταυροφορισμού, με ψευδή «φιλοισραηλινή» μορφή.

Μια διαδικτυακή «οργάνωση» βιτρίνα, που χρηματοδοτήθηκε ευγενικά από την απογύμνωση των Εβραϊκών θεσμών και ένα άκρως απόρρητο σούπερ δίκτυο δωρητών, η Canary Mission έχει παίξει το Ισραηλινό σύστημα σε όλη τη διαδρομή μέχρι την εξαπάτηση του σούπερ – άκρως απόρρητου – εμείς – παίζουμε τους κατασκόπους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για ρουσφέτια /προϋπολογισμού - 72 εκατομμυρίων δολαρίων άχρηστης εργασίας «μη κερδοσκοπικής απονομιμοποιητικής εταιρείας» γνωστή ως Kela Shlomo, ή Σφεντόνα του Σολομώντα.

Οι μέθοδοι της Canary Mission, η καλλιέργεια της δικής της έλλειψης διαφάνειας, τα ψέματα που λέει, η μαύρη λίστα που προωθεί, οι φήμες και οι ζωές που επιδιώκει να καταστρέψει, έχουν ήδη κάνει σοβαρότερο κακό στο Ισραήλ και την κυβέρνηση Νετανιάου από οποιονδήποτε η Canary Mission – συχνά εξ ολοκλήρου άδικα – έχει ονομάσει. 

  1. MIRI REGEV – Η Υπουργός Πολιτισμού του Νετανιάου, της οποίας η φήμη άνθισε αποκαλώντας τους Σουδανούς που αναζητούσαν άσυλο στο Ισραήλ ως «καρκίνο στο σώμα μας», πιέζει τώρα να περάσει ένα νομοσχέδιο που είναι γνωστό ως «Πίστη στο Νόμο του Πολιτισμού» ή απλώς ο «Νόμος Miri Regev».

Ο νόμος σκοπεύει να επεκταθεί σε δύο προηγούμενα μέτρα που χρησίμευσαν για την απονομιμοποίηση του Ισραήλ, το νόμο Naqba (σκοπός του οποίου ήταν να τιμωρήσει την τήρηση της παλαιστινιακής εμπειρίας μετά τον πόλεμο ανεξαρτησίας του Ισραήλ το 1948, κατά την οποία περίπου 700.000 Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους) και το νόμο περί μποϋκοτάζ.

Αν περάσει το νέο νομοσχέδιο, η Regev θα έχει την εξουσία να φιμώνει καλλιτέχνες με τη διακοπή της χρηματοδότησης για την τέχνη που ασκεί κριτική στο Ισραήλ και / ή στην κυβέρνηση Νετανιάου - συμπεριλαμβανομένης, για παράδειγμα, της άρνησης ότι το Ισραήλ είναι μία δημοκρατία.

  1. KOHELET FORUM - Για να ξεκινήσει, να προωθήσει και να οδηγήσει στο πέρασμα του Νόμου του Έθνους – Κράτους, τον μοναδικό επιζήμιο νόμο για την εικόνα του Ισραήλ - και το μέλλον - ως δημοκρατικό κράτος, το ελάχιστα γνωστό, σημαντικό σε επιρροή νεο-συντηρητικό think tank Kohelet Forum μπορεί να έχει κάνει περισσότερα για να βλάψει το Ισραήλ από οποιαδήποτε άλλη οργάνωση.

Λίγο μετά την ψήφιση του νόμου τον Ιούλιο, για παράδειγμα, ο Κρατικός Εισαγγελέας Harel Arnon δήλωσε ότι η κυβέρνηση σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει το μέτρο ως τη συνταγματική βάση για την αναδρομική νομιμοποίηση των φυλακίων των οικισμών που ακόμη και το Ισραήλ είχε θεωρήσει παράνομα.

Επιπλέον, ο εκτεταμένος εθνικός νόμος μπορεί να είναι μόνο η αρχή. Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Kohelet, Meir Rubin, δήλωσε καυχόμενος, αλλά με βάσιμη αιτία: «Εμείς διοικούμε την Κνεσέτ». 

  1. OREN HAZAN – Ο βουλευτής του Likud την περασμένη εβδομάδα επιτέθηκε αποτελεσματικά στην ιδέα του Ισραήλ ως κράτους όπου ζουν Ισραηλινοί και Άραβες σε ισότητα και συνύπαρξη κάνοντας μία δριμεία και έντονα φανατισμένη δημόσια επίθεση κατά της Ισραηλινής Αραβικής καταγωγής παρουσιάστριας ειδήσεων, Lucy Aharish επειδή παντρεύτηκε τον Ισραηλινό Εβραίο ηθοποιό Tzachi Halevy, γνωστό από τον ρόλο του στη σειρά Fauda.

«Δεν κατηγορώ τη Lucy Aharish που αποπλάνησε μία Εβραϊκή ψυχή με στόχο να βλάψει τη χώρα μας και επειδή εμποδίζει περισσότερους Εβραίους απογόνους να συνεχίσουν την Ιουδαϊκή δυναστεία, αντιθέτως είναι ευπρόσδεκτη να προσηλυτιστεί». Ο Hazan Hazan επίσης επιτέθηκε στον «αδελφό του» Halevy για «Ισλαμοποίηση». 

  1. YARIV LEVIN - Ο Υπουργός Τουρισμού του Λικούντ – το νομοθετικό μαστίγιο του εθνικού νόμου και μεταξύ εκείνων που επέμεναν η λέξη «ισότητα» να μην περιλαμβάνεται στον νόμο – έκανε αυτή την εβδομάδα ένα ακόμη βήμα προς την απονομιμοποίηση του Ισραήλ, όταν απέρριψε τη δολοφονία μιας Παλαιστίνιας γυναίκας στη Δυτική Όχθη, πιθανόν από τα χέρια των Ισραηλινών εποίκων που πετάνε πέτρες, σαν τίποτα παραπάνω από ένα «παραπεταμένο απόσπασμα ενός περιστατικού».
  2. AVIGDOR LIEBERMAN – Από πού να αρχίσω; Ίσως από το τέλος – η απόφαση του Υπουργού Άμυνας, ενάντια στη συμβουλή των ίδιων του των στρατηγών και των ανώτερων αξιωματούχων πολιτικής ασφάλειας, να τιμωρήσει συλλογικά όλους τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας για βόμβες μπαλονιών και επιθέσεις με εμπρηστικούς χαρταετούς εναντίον γειτονικών πόλεων του Ισραήλ, Kibbutzim και Moshavim.

Ο Lieberman περιφρόνησε το κόψιμο του εφοδιασμού με καύσιμα της Γάζας, ήδη σακατεμένη από μία ανθρωπιστική καταστροφή, στην οποία το πόσιμο νερό και ο ηλεκτρισμός είναι σε επικίνδυνα μικρές ποσότητες – για να λάμψει η εικόνα του σκληρού τύπου πριν από τις εκλογές.

  1. ARYE DERY - Ως Υπουργός Εσωτερικών, ο Dery έχει επιβλέψει την κράτηση στα σύνορα ενός μακροσκελούς καταλόγου ύποπτων εχθρών του Ισραήλ. Μεταξύ αυτών: η Jennifer Spitzer (πρώην Gorovitz), πρώην επικεφαλής της Εβραϊκής Ομοσπονδίας του Σαν Φρανσίσκο, κρατήθηκε για ανάκριση στο αεροδρόμιο για το σημερινό της ρόλο ως αντιπρόεδρος του New Israel Fund, ο φιλάνθρωπος φιλο-Ισραηλινός Meyer Koplow, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου Brandeis, η Simone Zimmerman, μία διακεκριμένη Αμερικανο-Εβραία αντι-επαγγελματίας ακτιβίστρια που ζει και εργάζεται στο Ισραήλ, της οποίας η ανάκριση περιελάμβανε τη γνώμη της για τον Νετανιάου και ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας και σχολιαστής, Peter Beinart, ο οποίος είχε έρθει στο Ισραήλ για να παρευρεθεί στο bat-mitzvah της ανιψιάς του.
  2. Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ DAVID FRIEDMAN – Επειδή έβλαψε το Ισραήλ με την αλλοτρίωση και την εξαπάτηση Αμερικανών Εβραίων, όταν δήλωσε ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία, εκείνοι που υποστήριζαν τη λύση των δύο κρατών, ήταν «χειρότεροι από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί» και ότι η J Street και οι υποστηρικτές της ήταν «απλά ευχαριστημένοι υποστηρικτές της καταστροφής του Ισραήλ». Και επειδή αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη μέχρι που αναγκάστηκε να το κάνει, υπό το φόβο της μη επιβεβαίωσης της πρεσβευτικής θέσης.
  3. Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ RON DERMER - Ο κάποτε λειτουργός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος μετατράπηκε σε ψιθυριστή του Νετανιάου, επειδή έβλαψε το Ισραήλ μποϋκοτάροντας και αρνούμενος να συναντηθεί με τη J Street και άλλες ακροαριστερές, αλλά ομολογουμένως φιλο-Ισραηλινές ομάδες Αμερικανών Εβραίων. Ταυτόχρονα, έχει απονομιμοποιήσει το Ισραήλ και έχει υπονομεύσει την παραδοσιακή δικομματική υποστήριξη, ευνοώντας απροκάλυπτα τους Ρεπουμπλικανούς και τον Ντόναλντ Τραμπ, για τον οποίο βοήθησε να συνταχθεί μία προσφώνηση στο AIPAC κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του 2016.
  4. YAIR NETANYAHU – Επειδή έβλαψε το Ισραήλ προωθώντας τον αντι-Σημιτισμό, χρησιμοποιώντας αντι-Σημιτικές εικόνες για να «υπερασπιστεί» τον πατέρα του τον Πρωθυπουργό ενάντια στις υποψίες για διαφθορά – μία προσπάθεια που επαινέθηκε από τον κάποτε αρχηγό του ΚΚΚ (Ku Klux Klan) David Duke.
  5. BEZALEL SMOTRICH – Επειδή έβλαψε το Ισραήλ με μία σειρά δηλώσεων που εκφράζουν το άνευ όρων μίσος για τους Άραβες και τους ομοφυλόφιλους. Ο νομοθέτης του συνασπισμού έχει ξεχωρίσει τον εαυτό του δηλώνοντας, για παράδειγμα, ότι οι Ισραηλινοί χώροι μητρότητας θα πρέπει να διαχωρίζονται γιατί «είναι φυσικό η γυναίκα μου να μη θέλει να ξαπλώσει δίπλα σε κάποιον που μόλις γέννησε ένα μωρό, που μπορεί να θέλει να σκοτώσει το μωρό της σε άλλα 20 χρόνια».
  6. BENJAMIN NETANYAHU – Επειδή απονομιμοποιεί το Ισραήλ με την προώθηση της αντιδημοκρατικής νομοθεσίας και την αποξένωση και εξόργιση των Μεταρρυθμιστών και Συντηρητικών Εβραίων, την απαξίωση συγκεκριμένων συμφωνιών και ασκώντας πίεση στην Ορθοδοξία για το βασικό ζήτημα της ισότιμης προσευχής στο Δυτικό Τείχος. Επειδή βλάπτει το Ισραήλ προωθώντας τον αντι-Σημιτισμό, επαινώντας απολυταρχικούς παγκόσμιους ηγέτες που υποκινούσαν το μίσος για τους Εβραίους και δυσφήμισε τον φιλάνθρωπο George Soros ως είδωλο για μια παγκόσμια Εβραϊκή συνωμοσία. Επειδή βλάπτει το Ισραήλ εκμεταλλευόμενος το Ολοκαύτωμα για να επιτύχει πολιτικούς στόχους.

https://www.haaretz.com/opinion/.premium-blacklist-top-13-delegitimizers-who-should-be-denied-entry-into-israel-1.6568304