Protocol without Zion Δευτέρα 7.10.2024

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα μετά τη σφαγή της 7/10 και την νόμιμη απάντηση του Ισραήλ

Για την επέτειο της χειρότερης αντισημιτικής σφαγής Εβραίων μετά από το Ολοκαύτωμα και την 9/11:

Επτά μαθήματα για επτά πτυχές του πολέμου 2023-2024

Το πογκρόμ του Μαύρου Σαββάτου της 7/10 ήταν το πιο φρικτό γεγονός που είχε στόχο τους Εβραίους μετά τον Β΄ΠΠ.

Δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω τις 1.200 πολύτιμες ζωές, αλλά μπορούμε να αντλήσουμε διδάγματα από τον κρότο εκείνης της ημέρας και να βεβαιωθούμε ότι ποτέ ξανά σημαίνει πραγματικά ποτέ ξανά.

Πρέπει να κατανοήσουμε τα μαθήματα της 7ης Οκτωβρίου.

1. Η Χαμάς και οι σύμμαχοί της είναι πραγματικά οι σημερινοί Ναζί.
Το μόνο πράγμα που εμποδίζει τους σημερινούς εβραιοφάγους να δολοφονήσουν 7 εκατομμύρια Εβραίους στο Ισραήλ είναι οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας. Η γενοκτονική επιθυμία της Χαμάς, της Χεζμπολάχ, των Χούθις και των Ιρανών ηγετών να δολοφονήσουν ή να εκδιώξουν όλους τους Εβραίους στη Μέση Ανατολή είναι δυσδιάκριτη από εκείνη των Ναζί. Η αντισημιτική υποκίνηση στα παλαιστινιακά, ιορδανικά, αιγυπτιακά, υεμενίτικα και τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν διαφέρει σε τίποτα από εκείνη της Der Sturmer στις δεκαετίες του 1930 και 1940. Και οι δικαιολογίες για τον βιασμό, τη δολοφονία και το κάψιμο των Εβραίων ζωντανών είναι εξίσου γελοίες σήμερα, όπως ήταν και για τους Ναζί.

Στη δεκαετία του 1930, το μονοσήμαντο μίσος των Ναζί για τους Εβραίους δεν ελήφθη σοβαρά υπόψη. Υποτιμήθηκε, αποσιωπήθηκε, θεωρήθηκε ότι ήταν απλώς ρητορική για την προσέλκυση οπαδών, και οι Εβραίοι που φώναζαν για την απειλή απορρίπτονταν ως υστερικοί και προκατειλημμένοι.

Ακριβώς όπως και τότε, μόνο οι Εβραίοι και πολύ λίγοι άλλοι είχαν δίκιο να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Πολλές περισσότερες ζωές θα είχαν σωθεί αν ο κόσμος είχε κατανοήσει τον κίνδυνο νωρίτερα.

Σε μια εποχή που το Ιράν είναι πρακτικά μια δύναμη πυρηνικών όπλων. Με το Ιράν να έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα νέο Ολοκαύτωμα με το πάτημα ενός κουμπιού, η ώρα να το σταματήσουμε είναι τώρα, όχι σε πέντε ή δέκα χρόνια. 

2. Οι περισσότεροι άνθρωποι αρνούνται να αποδεχτούν ή επιλέγουν να υποβαθμίσουν την απειλή από τους ισλαμιστές τρομοκράτες και το Ιράν.
Η Δύση έχει ξεχάσει τη διάκριση μεταξύ πραγματικής ειρήνης και προσωρινής ανάπαυλας. Το Ισραήλ έκανε το ίδιο λάθος, ελπίζοντας ενάντια στην ιστορία ότι η αποτροπή μπορεί να φέρει ημιμόνιμη ηρεμία και ασφάλεια. Μια ορισμένη ποσότητα βίας και τρομοκρατίας θεωρήθηκε «αποδεκτή». Εν τω μεταξύ, οι εχθροί του Ισραήλ και της Δύσης δεν έκρυψαν ποτέ τις φιλοδοξίες τους – τις λένε καθημερινά στα δικά τους μέσα ενημέρωσης, στα τζαμιά, από τα δικά τους κοινοβούλια.

Και οι φιλοδοξίες τους δεν περιορίζονται στη Μέση Ανατολή. Κατά τη διάρκεια του έτους, έχουν γίνει πολύ πιο δημόσιοι στις απειλές τους προς τη Δύση – ακόμη και από ιεροκήρυκες των οποίων η ελευθερία του λόγου προστατεύεται από τη Δύση.

3. Ο αντισημιτισμός επέστρεψε. 
Ο αντισημιτισμός δεν έφυγε ποτέ, φυσικά, αλλά ο λανθάνων αντισημιτισμός που δεν εξαφανίστηκε ποτέ έγινε πιο δημόσιος και πιο αποδεκτός.

Είδαμε, σε πραγματικό χρόνο, πώς είναι δυνατή η άρνηση του Ολοκαυτώματος. Γιατί είδαμε την άρνηση της 7ης Οκτωβρίου από κάθε δυνατή, αντιφατική οπτική γωνία – ισχυρισμούς ότι δεν σκοτώθηκαν άμαχοι ή ότι το Ισραήλ σκότωσε όλους τους αμάχους, ότι δεν υπήρξαν βιασμοί και ότι το Ισραήλ ήταν το μόνο μέρος που βίαζε. Η Χαμάς είναι ταυτόχρονα ένα κόμμα αντίστασης που αγωνίζεται για την ελευθερία και το απόλυτο αθώο θύμα του εβραϊκού κακού. Οι Παλαιστίνιοι έχουν το δικαίωμα να δολοφονούν Εβραίους και οι Εβραίοι δεν έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Τα πρώτα αντι-ισραηλινά συλλαλητήρια ξεκίνησαν αμέσως μετά το πογκρόμ, και η επιμονή να ξηλωθούν οι αφίσες των ομήρων εδραίωσε το γεγονός ότι για πολλούς ανθρώπους, η ίδια η ιδέα ότι οι Εβραίοι πρέπει να είναι αντικείμενα συμπάθειας θεωρείται εντελώς απαράδεκτη. Οι Εβραίοι είναι τέρατα, και κάθε άλλη αφήγηση πρέπει να αποδοκιμαστεί.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα συνέβαινε για οποιαδήποτε άλλη χώρα, ακόμη και αν κατηγορούνταν για τα ίδια ακριβώς πράγματα, ακόμη και αν αποδεικνύεται ξανά και ξανά ότι έχει κάνει πολύ χειρότερα. . Η 7η Οκτωβρίου έδωσε στους σύγχρονους αντισημίτες όχι απλώς έναν λόγο αλλά μια επιτακτική ανάγκη να διπλασιάσουν τα ψέματά τους.

Και, όπως ακριβώς και με τη ναζιστική Γερμανία, πάρα πολλοί άνθρωποι τους πιστεύουν.

4. Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και οι ΜΚΟ είναι ανεπανόρθωτα αντισημιτικά.

Δεν το λέω αυτό ελαφρά τη καρδία. Και σίγουρα τα μέσα ενημέρωσης και οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν σκέφτονται τους εαυτούς τους με αυτόν τον τρόπο.

Αλλά υπάρχει ένα αναντίρρητο γεγονός σχετικά με την κάλυψη αυτού του πολέμου από τα μέσα ενημέρωσης: Οι δηλώσεις της Χαμάς αντιμετωπίζονται με περισσότερο σεβασμό από ό,τι οι δηλώσεις του Ισραήλ. Και αυτό παρόλο που οι δηλώσεις της Χαμάς γράφονται ανώνυμα και εκφωνούνται από έναν άνδρα με μάσκα. Ενώ κανείς δεν μπορεί να υποδείξει ούτε μία επίσημη δήλωση των IDF που να έχει αποδειχθεί ψέμα, και πολλές δηλώσεις της Χαμάς (συμπεριλαμβανομένων εκείνων από το υπουργείο Υγείας της Γάζας) έχουν αποδειχθεί κυριολεκτικά αδύνατες, τα μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις δηλώσεις της Χαμάς με σεβασμό και δεν εμπιστεύονται τις ισραηλινές δηλώσεις, προσθέτοντας επιφυλάξεις όπως «το CNN δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει ανεξάρτητα τη δήλωση των IDF» – κάτι που δεν λένε για τους ισχυρισμούς της Χαμάς ή της Χεζμπολάχ.

Η αντιμετώπιση των Εβραίων ως αναξιόπιστων είναι ένα παλιό αντισημιτικό trope, το οποίο βλέπουμε καθημερινά.

Οι δευτερογενείς επιπτώσεις αυτού του γεγονότος είναι τεράστιες. Επειδή το Ισραήλ δεν γίνεται πιστευτό όταν λέει ότι στόχευε τρομοκράτες της Χαμάς ή της Χεζμπολάχ που κρύβονται ανάμεσα σε πολίτες που σκοτώνονται, και οι τρομοκρατικές ομάδες αρνούνται συστηματικά αυτό που έχουμε δει πολλά βίντεο να αποδεικνύουν, τότε τα μέσα ενημέρωσης που αντιμετωπίζουν τους Ισραηλινούς εκπροσώπους ως ψεύτες ανοίγουν την πόρτα σε ψευδείς κατηγορίες για «γενοκτονία». Η γενοκτονία απαιτεί πρόθεση, και υπάρχουν απολύτως μηδενικές αποδείξεις ότι το Ισραήλ σκοπεύει να καταστρέψει όλους τους Παλαιστίνιους στη Γάζα – αλλά επειδή τα μέσα ενημέρωσης δεν εμπιστεύονται τους Εβραίους, δεν ελέγχουν τα γεγονότα από τα ψέματα των αντισημιτών. Επειδή κατά βάθος συμφωνούν ότι οι Εβραίοι πρέπει να σχεδιάζουν κάτι, και οι Παλαιστίνιοι «έγχρωμοι» πρέπει να θεωρηθούν αθώοι. 

5. Το Ισραήλ δεν μπορεί να αναθέσει την ασφάλειά του σε τρίτους.
Το Ισραήλ δεν μπορεί να βασιστεί σε κανέναν άλλο για την ασφάλειά του.

Η UNIFIL απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι μια εντελώς άχρηστη ομάδα που είχε μια δουλειά -τη διατήρηση της ειρήνης στο Λίβανο- και απέτυχε. Ο ίδιος ο ΟΗΕ παρέμεινε ένας βούρκος αντισημιτικού μίσους.

Το Ηνωμένο Βασίλειο μετατράπηκε από σύμμαχος σε εχθρό μέσα σε μια μέρα. Η Γαλλία μόλις απέδειξε ότι ενδιαφέρεται να παραδοθεί στους ισλαμιστές τρομοκράτες όσο ποτέ άλλοτε.

Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι είναι φίλοι του Ισραήλ, αλλά συνέχισαν να παρεμποδίζουν το Ισραήλ, και η ανθρωπιστική προβλήτα τους ήταν απλώς μια διαφανής προσπάθεια να εμποδίσουν το Ισραήλ να κάνει αυτό που πρέπει να γίνει στη Γάζα.

Η υποστήριξή της προς το Ισραήλ συνοδεύεται από μια παγίδα και η βοήθειά της προς το Ισραήλ έχει συχνά τη μορφή χειροπέδων.Το Ισραήλ πρέπει να λάβει τις δικές του αποφάσεις για την ασφάλειά του. Κάθε μέρος του στρατού του, από βλήματα όλμων μέχρι βόμβες αποθηκών και προηγμένα αεροσκάφη, πρέπει να παράγεται εγχωρίως, αλλιώς βρίσκεται στο έλεος όσων μπορεί να μη συμφωνούν με τις αποφάσεις του Ισραήλ. Τελικά άρχισε να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά θα χρειαστούν πολλά χρόνια.

Και χρειάζεται επίσης πολλή βοήθεια από τον Ουρανό.

6.Το Ιράν κινεί τα νήματα.
Μπορεί να είναι πιθανό ότι ο Sinwar επέλεξε να επιτεθεί χωρίς να συντονιστεί με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ. Από όσα μάθαμε, η 7η Οκτωβρίου θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερη αν η Χεζμπολάχ είχε αποφασίσει να συμμετάσχει σε παρόμοιες επιθέσεις που είχε σχεδιάσει για το βόρειο Ισραήλ.

Τελικά, όμως, το Ιράν είναι το μέρος που παρέχει χρήματα, όπλα, καθοδήγηση, συμβουλές, εκπαίδευση και στρατηγική. Το Ισραήλ δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη Σαουδική Αραβία ή την Ιορδανία ή την Αίγυπτο – πολεμά μόνο δυνάμεις που είναι σύμμαχοι του Ιράν. Το Ιράν πρέπει να είναι ο στόχος όχι μόνο ενός συμβολικού χτυπήματος, αλλά ενός χτυπήματος νοκ άουτ, στρατιωτικού και οικονομικού, διότι χωρίς το Ιράν, οι άλλοι επιτιθέμενοι θα ξέμεναν από πόρους μέσα σε λίγους μήνες.

Το Ιράν τρομοκρατεί ολόκληρη τη Μέση Ανατολή εδώ και δεκαετίες. Έχει στηριχθεί στη στρατηγική των πληρεξουσίων του για να αποφύγει τον κίνδυνο για το ίδιο. Είναι πολύ αργά για να ανακαλέσουμε τη μπλόφα του και να αντιστρέψουμε την μέχρι τώρα αμείλικτη αύξηση της δύναμής του σε ολόκληρη την περιοχή. Η Δύση πρέπει να ξυπνήσει και να επιλέξει την πλευρά που προσπαθεί να σώσει τον κόσμο μόνος του. 

7.Το Ισραήλ διεξάγει έναν λαμπρό, ηθικό και δίκαιο πόλεμο και πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα.
Ενώ οι αντισημίτες ισχυρίζονται ότι το Ισραήλ επιτίθεται σκόπιμα σε αμάχους και οι αδαείς άνθρωποι του κόσμου υποθέτουν ότι το Ισραήλ είναι τουλάχιστον αδιάφορο απέναντι στους ανθρώπους της άλλης πλευράς, οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες εκπλήσσονται με το πώς το Ισραήλ έχει ανεβάσει τον πήχη για να αποφύγει τη βλάβη των αμάχων, χωρίς να κάνει συμβιβασμούς στους στρατιωτικούς του στόχους. Η τακτική του απέναντι σε έναν εχθρό οχυρωμένο σε εκατοντάδες χιλιόμετρα τούνελ κάτω από μη στρατιωτικές δομές και ο οποίος επιλέγει να κάνει στρατιωτικές ενέργειες μέσα από τον λαό για τον οποίο υποτίθεται ότι νοιάζεται, θα μελετάται για χρόνια.

Το Ισραήλ έπρεπε να αναπτύξει αυτές τις τακτικές εν κινήσει. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία ήταν το πόσο γρήγορα οι IDF παίρνουν μαθήματα και τα ενσωματώνουν στα πολεμικά τους σχέδια μέσα σε λίγες μέρες ή ώρες. Ενώ άλλοι στρατοί εξακολουθούν να έχουν διαχωρισμό μεταξύ των αεροπορικών δυνάμεων, του ναυτικού, των χερσαίων στρατευμάτων, του πυροβολικού, των κατασκοπευτικών μέσων και των πληροφοριών τους, το Ισραήλ τα έχει ενσωματώσει με τρόπους ανήκουστους ακόμη και για τους πιο επαγγελματικούς δυτικούς στρατούς.

Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν οι όμηροι. Το Ισραήλ πρέπει να διασώσει όσους μπορεί, αλλά οι μόνες συμφωνίες που είναι αποδεκτές για την απελευθέρωσή τους είναι εκείνες που θα επιτρέψουν στο Ισραήλ να συντρίψει τη Χαμάς. Το να επιτραπεί στη Χαμάς να ανασυνταχθεί και να ελέγξει ξανά τη Γάζα είναι απλά απαράδεκτο, και ο κόσμος πρέπει να μάθει ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ.

Το κομμάτι των πληροφοριών είναι πολύ εντυπωσιακό. Οι IDF αιχμαλωτίζουν εχθρούς και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι πληροφορίες που παρέχουν βοηθούν τις IDF να επιλέξουν τους επόμενους στόχους και την επόμενη πηγή πληροφοριών. Το ποσοστό των αμάχων που σκοτώθηκαν ήταν αρκετά χαμηλό ακόμη και τους πρώτους μήνες του πολέμου σε σύγκριση με τους μαχητές, αλλά μειώθηκε σταθερά με την πάροδο του χρόνου.

Το διεθνές δίκαιο δεν απαιτεί να αφήσει κανείς τον εχθρό να νικήσει επειδή έχει δημιουργήσει μια στρατηγική ανθρώπινων ασπίδων. Το Ισραήλ έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να προσπαθήσει να νικήσει ακόμη και όταν σκοτώνονται χιλιάδες αθώοι – και το μέρος που ευθύνεται γι’ αυτό είναι εκείνο που επέλεξε να κρυφτεί πίσω από τους αμάχους για να ξεκινήσει.

Ο πόλεμος δεν είναι μόνο κινητικός. Είναι γνωστικός. Το Ισραήλ ίσως τα πάει άσχημα στο να περάσει τα επιχειρήματά του στον δυτικό κόσμο, αλλά ο αραβικός κόσμος βλέπει τι κάνει και υποστηρίζει το Ισραήλ ενάντια στα παρακλάδια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και το Ιράν.

Το Ισραήλ έχει κάνει κάποια λάθη, τόσο πριν όσο και μετά την 7η Οκτωβρίου 2023. Διεξάγει έναν πόλεμο που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει. Αλλά τον τελευταίο μήνα έχει ανακτήσει την πρωτοβουλία και τη δυναμική από τους τρομοκράτες. Υπάρχει μακρύς δρόμος μπροστά μας, αλλά πρόκειται για μια υπαρξιακή μάχη.

Είναι μια μάχη που το Ισραήλ δεν ήθελε, αλλά από τη στιγμή που ξεκίνησε, είναι ένας πόλεμος που το Ισραήλ δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει -ή να καθυστερήσει. 

Εκτός κι αν η Χαμάς τελικά επιζήσει, οπότε θα προετοιμάζεται για την επόμενη κτηνωδία όπως αυτήν της 7/10.
Το Ισραήλ πρέπει να της τσακίσει την σπονδυλική στήλη, με κάθε μέσο.

Ούτε ένας Εβραίος, Χριστιανός ή άλλος αθώος άνθρωπος δεν πρέπει να διακινδυνεύσει ξανά από αυτούς τους σκληρούς «ιδεολόγους» δολοφόνους.
Ούτε ένας.֍

 https://protocolswithoutzion.wordpress.com/2024/10/07/seven-lessons-for-seven-aspects-of-the-2023-2024-war-plus-7-drawings/