Cohen.gr 6.8.2018
Δημήτρης Τζώρας

Λατρεύω τον τρόπο, με τον οποίο ο Ελληνικός λαός με μία του λέξη και μόνο, ονοματοδοτεί, χαρακτηρίζει και τοποθετεί στην κλίμακα της πολιτικής οντολογίας, έναν κομματικό οργανισμό, κάνοντας 100 καθηγητές της Πολιτικής επιστήμης να σκίσουν τα πτυχία τους ταχύτερα  και από τον Γιουσέιν Μπολτ! Με μία του λέξη μόνο, στέλνει καθηγητές, όπως τον κύριο Μαραντζίδη, στα ράφια του επιστημονικού Lidl! Διότι, όση άχνη ζάχαρη και να βάλουν επάνω στην κοπριά, οι κύριοι Μαραντζίδης, Βαρδινογιάννης, Κυριακού και Αλαφούζος, αυτή δε θα γίνει κουραμπιές!

Κοπρόσκυλα! Έτσι αποκαλεί ο κόσμος, αφού πρώτα τους κυνηγήσει (και καλά κάνει) τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνουν το λάθος να κυκλοφορούν δημόσια στη Βόρεια Ελλάδα. Το είδα και το άκουσα σε δεκάδες βίντεο από πολλές πόλεις της Ελλάδας, που ανέβηκαν στο Youtube. Αυτός ο χαρακτηρισμός (κοπρόσκυλα), είναι ο πιο ακριβής, επιστημονικά, προσδιορισμός του ΣΥΡΙΖΑ και εάν η καθωσπρεπική επιστημονική ορολογία δεν συμφωνεί με τις κοινωνικές παρατηρήσεις, τόσο το χειρότερο γι’ αυτήν.

Η επί του οδοστρώματος λαϊκή απόφανση επί της πολιτικής φυσιολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κάνει την κοινωνική παρατήρηση, που οδήγησε σε αυτή την απόφανση, λιγότερη αξιόπιστη ή λιγότερο έγκυρη, από αυτή οποιουδήποτε καθηγητή πανεπιστημίου. Εάν πω, για παράδειγμα, ότι σήμερα ψιχαλίζει, αντί του σήμερα υπάρχει ασθενής βροχόπτωση, η παρατήρησή μου δεν είναι λιγότερο αξιόπιστη, από αυτή ενός μετεωρολόγου. Όταν ο περιπτεράς της γειτονιάς μου, λέει «μπαίνω μέσα», η παρατήρησή του δεν είναι λιγότερο επιστημονική, από αυτή ενός οικονομολόγου, που θα κάνει λόγο για τον ελλειμματικό ισολογισμό της επιχείρησης.

Ο κόσμος, το εκλογικό σώμα, η ενεστώσα πολιτική επικαιροποίηση των κομματικών σκιτσογραφήσεων, η εν τω γίγνεσθαι πολιτική συμβίωση λαού και ΣΥΡΙΖΑ, τους κατέταξε στην τάξη των κοπρόσκυλων και όσο και να χτυπιέται κάτω η Αριστερά και τα συστημικά δεκανίκια της, αυτό είναι το αμετάκλητο κοινωνικό κονσένσους. Ο κόσμος, τους αποκαλεί κοπρόσκυλα μεταφορικά και κυριολεκτικά και υπό αυτόν τον προσδιορισμό, θα εγκαταλείψουν την εξουσία.

Πάμε λοιπόν. Κοπρόσκυλο. Αδέσποτος σκύλος, χωρίς συγκεκριμένη ράτσα.

Πράγματι, ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πολιτικό ζωικό βασίλειο, ανήκει στην τάξη των κοπρόσκυλων. Κόμμα, χωρίς πολιτική ράτσα. Δεν είναι Κομμουνιστές, δεν είναι και σοσιαλδημοκράτες! Ούτε και θα γίνουν ποτέ, διότι πολύ απλά, αυτοί που κατασκεύασαν το μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ, εάν ήθελαν τους σοσιαλδημοκράτες στην εξουσία για να κάνουν τη βρομοδουλειά τους, θα άφηναν το ΠΑΣΟΚ να λουστεί τη ρετσινιά του κοπρόσκυλου! Η φράου Μέρκελ και η Ευρώπη, ήθελαν συγκεκριμένη κατηγορία πολιτικών ζώων να χρεωθεί την προδοσία και το ξεπούλημα της χώρας. Ήθελαν την Αριστερά στο ρόλο της Ιφιγένειας, για να σώσουν, σε δεύτερο χρόνο, την αγαπημένη τους σοσιαλδημοκρατία.

Ακόμα και από Θρησκειολογική άποψη αν τους αναλύσουμε, είναι κοπρόσκυλα. Δεν είναι ένθεοι, αλλά ούτε και συνειδητοποιημένοι και συγκροτημένοι άθεοι. Είναι απλά, αντιχριστιανοί.

Το κοπρόσκυλο, είναι συνώνυμο του τεμπέλη, κατά την λαϊκή ορολογία. Πράγματι, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο ορισμός των εργασιακών κοπρόσκυλων!

Το κοπρόσκυλο επίσης, είναι ανίκανο και απρόθυμο να επιτελέσει το καθήκον του φύλακα της οικίας του ιδιοκτήτη. Μα αυτή ακριβώς είναι και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα. Είναι ανίκανοι να διαφυλάξουν την εθνική κυριαρχία και τα εθνικά συμφέροντα. Γαβγίζουν, όπως όλα τα κοπρόσκυλα, εκεί που δεν πρέπει και αφήνουν τον κλέφτη να περάσει, αρκεί να τους πετάξει ένα κοκαλάκι. Είναι άφιλοι και ανυπάκουοι προς το αφεντικό τους, που είναι ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός. Τα κοπρόσκυλα, είναι ανίκανα να ζήσουν εντός της αστικής οικίας. Θα φάνε τα έπιπλα και θα κάνουν την ανάγκη τους όπου βρουν, όσο και να τα εκπαιδεύεις. Η εκφορά του λόγου των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μοιάζει με υπερχείλιση ενός πνευματικού, ψυχικού και πολιτισμικού βόθρου.

Ο Μελανσόν, ο Αριστερός Γάλλος πολιτικός, που δεν εκφράζει μόνο τη Γαλλική Αριστερά, αλλά και ένα κομμάτι της Ευρωπαϊκής, σκιαγράφησε και κατέταξε τον Τσίπρα και την Ελληνόφωνη Αριστερά που μας κυβερνά, στην κατηγορία των «σκουληκιών» ! Ακόμα χαμηλότερα από εκεί που τους κατέταξε ο Ελληνικός λαός. Μήπως το συμπέρασμα του Μελανσόν στερείται και αυτό πολιτικής και επιστημονικής αξιοπιστίας; Δεν μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου τις τελευταίες δεκαετίες, Γάλλο πολιτικό να αποκαλεί δημόσια «σκουλήκι», έναν Έλληνα πολιτικό και μάλιστα, Αριστερό! Συγχωρέστε με, εάν το Alzheimer με ξεγελά.

Στο ίδιο κλίμα, κινείται και ο Γερμανικός Τύπος, παρόλο που θα έπρεπε να τους έχει στα ώπα - ώπα. Υποθέτω, ότι ούτε οι ίδιοι οι Γερμανοί δεν αντέχουν τέτοια δουλοπρέπεια, ακόμα και αν αυτή, ωφελεί τα Εθνικά τους συμφέροντα! Τέτοιους γυμνοσάλιαγκες, δεν έχουν ξαναδεί στη ζωή τους, οι άνθρωποι!

Ο Τσίπρας, όμως, δεν εκφράζει μόνο τον εαυτούλη του και την Ελληνόφωνη Αριστερά. Εκφράζει και τον Καραμανλισμό του... κουρασμένου της Ραφήνας. Όταν λοιπόν, η ίδια η Ευρώπη, έχει αηδιάσει με τη δουλοπρέπεια και την σκουληκοφροσύνη του πολιτικού συμπλέγματος, Τσίπρα – Καραμανλή – Παυλόπουλου, κάτι σημαίνει αυτό για το πολιτικό σύστημα και το μέλλον της χώρας...

Όπου υπάρχει πτώμα, εκεί ευδοκιμούν και τα σκουλήκια. Αυτό, λέει εμμέσως, πλην σαφώς, ο Μελανσόν.

Το φύγετε κοπρόσκυλα, που τους φωνάζει με δικαιολογημένο θυμό και οστεοποιημένη, πολιτικά και κοινωνικά, απαξίωση ο Ελληνικός λαός, είναι μία πολιτική εντολή, που κάνει ότι δεν ακούει ο αρχιφαφλατάς, Προκόπης Παυλόπουλος.

Η ηθική αγνότητα της λαϊκής φωνής, που παράγει πολιτικά γεγονότα και ανατροπές, αυτή η ένταση του αιτήματος για απονομή ενός βίαιου «επανορθωτικού δικαίου», που εμπεριέχεται στην εντολή «φύγετε κοπρόσκυλα», τους έκανε να ανακαλύψουν Ρώσους πράκτορες, πίσω από τις κινητοποιήσεις του Ελληνικού λαού.

Είδαν, ότι δεν ελέγχουν το παιχνίδι, που αποκτά αντισυστημικά χαρακτηριστικά. Το «φύγετε κοπρόσκυλα», είναι μία σαφέστατη πολιτική εντολή και μία σαφής απαίτηση για λογοδοσία, όχι μόνο της Αριστεράς, αλλά και ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. Μην νομίζετε, ότι τυχαία όλες οι συστημικές εφημερίδες, υιοθέτησαν τις μπούρδες περί Ρώσων πρακτόρων. Μη θεωρείτε τους εκδότες, ηλίθιους. Όσο άξεστοι και αν είναι, έχουν μάθει να διαβάζουν τις διαθέσεις του κόσμου. Η λαϊκή απαίτηση για «επανορθωτικό δίκαιο», φοβίζει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και φυσικά τους σάπιους δημοσιογράφους και εκδότες.

Τους τρομάζει ο Ελληνικός λαός, τους τρομάζουν οι συνεχείς κινητοποιήσεις για το Μακεδονικό και προτιμούν να συγκρουστούν με τη Μόσχα και το Θεό τον ίδιο, για να καπελώσουν, να απαξιώσουν, να αποδημήσουν και να γελοιοποιήσουν κάθε μορφή αντίδρασης.

Μην τσιμπάτε αδέλφια, τους έχετε κάνει να ιδρώνουν!

Όλους! Συνεχίστε πιο δυναμικά!

 

Δημήτρης Τζώρας, Πολιτικός Αναλυτής