Από τον Σάμπυ Μιωνή λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή του αναφερόμενος στο γράμμα του άρθρο του  Υπουργού Μάκη Βορίδη «Απάντηση του Υπουργού Μάκη Βορίδη σε άρθρο του Σάμπι Μιωνή.»

Αγαπητέ Ζαν,

Ως άνθρωπος που σέβεται την δημοσιογραφική δεοντολογία, δημοσίευσες μια απάντηση του Βορίδη στο άρθρο μου στην Ηaaretz.

Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ο Βορίδης και το πνευματικό του παιδί, Παναγιώτης Δούμας, που βιάστηκε να τον υπερασπιστεί σε άρθρο του σε ακροδεξιό blog, ξαφνικά ξέχασαν πως με γνωρίζουν.

Ο Δουμας μάλιστα με χαιρέτισε στην δική του Πλεύρη στην οποία βρισκόταν με άλλους χρυσαυγήτες για να τον υποστηρίξουν. Θα θυμούνται πάντως σίγουρα ότι ποτέ δεν φοβήθηκα τις απειλές κατά της σωματικής μου ακεραιότητας και κατά της οικογένειας μου.

Φυσικά και δεν πρόκειται να ανοίξω διάλογο ούτε εδώ αλλά ούτε και πουθενά αλλού με οποιονδήποτε νέο Ναζί η αντισημίτη που προσπαθεί να ξεπλύνει το παρελθόν του και να κρύψει το παρόν του. Παραθέτω απλά ένα σύντομο πολιτικό βιογραφικό σημείωμα του Βορίδη, που εύκολα μπορεί κανείς να βρει στο διαδίκτυο.

Την πρώτη του φασιστική οργάνωση ο Βορίδης την ίδρυσε στο Κολλέγιο Αθηνών με το όνομα «Ελεύθεροι Μαθητές» ". Τα μέλη της οργάνωσης αυτής έβαφαν σβάστικες στους τοίχους και στα θρανία και χαιρετούσαν ναζιστικά. Μάλιστα ο αδελφός του, Κώστας Βορίδης, αποβλήθηκε από το Κολλέγιο γιατί πιάστηκε να βάφει αγκυλωτούς σταυρούς.

Μετά το σχολείο, έγινε Γενικός Γραμματέας της νεολαίας της ΕΠΕΝ, κόμμα που ίδρυσε από την φυλακή ο δικτάτορας Παπαδόπουλος. Στην θέση αυτή διαδέχτηκε τον Μιχαλολιάκο που ίδρυσε την Χρυσή Αυγή. Η σχέση μεταξύ των μελών των δυο αυτών οργανώσεων θυμίζει συγκοινωνούντα δοχεία. Αργότερα, στην Νομική Σχολή Αθηνών, ίδρυσε την φασιστική οργάνωση «Φοιτητική Εναλλακτική». Η γνωστή φωτογραφία με το τσεκούρι είναι από εκείνη την εποχή.

Το 1986 η ΕΦΕΕ τον μήνυσε για συμμετοχή σε φασιστικές επιθέσεις κατά αρκετών φοιτητών της Νομικής. Το 1994 ίδρυσε το ρατσιστικό κόμμα Ελληνικό Μέτωπο το οποίο στις εθνικές εκλογές του 2000 κατέβηκε σε συνεργασία με το κόμμα Πρώτη Γραμμή του Πλεύρη.

To 2004 ο Βορίδης, σε συνέντευξη του στο ακροδεξιό έντυπο «Ελληνικές Γραμμές», δήλωσε ότι η αυθεντικότητα των βιβλίων "Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ" και "Οι Σοφοί της Σιών", είναι αντικείμενο που πρέπει να προσδιορίσουν οι ιστορικοί.

Ακόμα και ο εταίρος αντισημίτης Καρατζαφέρης, δήλωσε στο "Έθνος " στις 26/10/10 πριν από τις νομαρχιακές εκλογές : " Δεν έβαλα τον Βορίδη υποψήφιο γιατί φοβάμαι ότι έχει ιστορία την οποία έχω καταφέρει να καλύψω μετά από πολύ προσπάθεια. Η σχέση του με τον Le Pen, τα τσεκούρια κλπ. Φοβάμαι μήπως στις 30 Οκτωβρίου, λίγο πριν τις εκλογές, κάποιος από την ΝΔ η την ομάδα του Τσίπρα, πετάξει κανένα βίντεο στον αέρα και με αναγκάσει να εξηγήσω όλα αυτά τα πράγματα."

Όσο για αυτά που πριν από 7 χρόνια σου είπε ο Βοριδης αγαπητέ Ζαν, όλοι οι Εβραίοι γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει όταν ακούμε το γνωστό "έχω φίλους Εβραίους".

Τέλος, ο συγκεκριμένος φίλος και αντιπρόεδρος του Βορίδη στο Κολλέγιο που  ήταν ένα μέλος των «Ελεύθερων Μαθητών», προερχόταν από μικτό γάμο, δήλωνε μη Εβραίος, χαιρετούσε ναζιστικά.

Όπως και εσύ, έτσι και εγώ, από σεβασμό στον πατέρα του, τον οποίο πολύ είχε πληγώσει, δεν αναφέρω το όνομα του.

Φιλικά,
Σάμπυ Μιωνής.

Σημείωση Ζαν Κοέν:
Με το γράμμα αυτό του κυρίου Μιωνή πιστεύω ότι καλύπτονται και οι δύο πλευρές, και ως εκ τούτου, και όσον αφορά την ιστοσελίδα αυτή, το θέμα θεωρείται λήξαν.