The Algemeiner 25.7.2014

Του Νώε Μπεκ*

 

Αγαπητά Μέλη των κυριότερων ΜΜΕ

Ήσασταν φοβεροί! Όλοι ξέρουν ότι ξεκινήσαμε ένα πόλεμο εναντίον του Ισραήλ που δεν μπορούμε να κερδίσουμε επειδή η πραγματική νίκη συμβαίνει όταν έχουμε προβλέψει πως κάθε φορά θα είστε με μας. Και υποστηρίζετε τόσο πολύ καλά τη στρατηγική μας που θα θέλαμε πραγματικά να αναγνωρίσουμε την βοήθειά σας. Ιδιαίτερα σας ευχαριστούμε: 

- Επειδή δίνετε τόση πολύ μεγάλη προσοχή στα βάσανά μας από οποιονδήποτε άλλο. Οι Νιγηριανοί πρέπει να πεθάνουν σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς πριν το προσέξετε, έτσι χαιρόμαστε που εκτιμάτε τις ζωές μας τόσο πολύ περισσότερο.

- Επειδή ελαχιστοποιείτε την [δημοσιογραφική] κάλυψη, αν υπάρχει τέτοια, των επιθέσεών μας, οι οποίες οδήγησαν στην ισραηλινή στρατιωτική απάντηση και γενικά γιατί δεν δίνετε το πλαίσιο [της διένεξης] και έτσι οι θεατές σας νομίζουν ότι οι Ισραηλινοί σκοτώνουν Παλαιστινίους για πλάκα. Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες γι΄ αυτό στα γαλλικά ΜΜΕ. Η παραμόρφωση της διένεξης είναι τόσο πολύ μονόπλευρη ώστε εξεγείρει μουσουλμάνους σε ολόκληρη τη Γαλλία να επιτεθούν σε Εβραίους, σε συναγωγές και αυτό το καλωσορίζουμε αφού συμφωνεί με την αντισημιτική κοσμοαντίληψή μας. (Παρόλο που, ατυχώς, τέτοιες επιθέσεις θυμίζουν στον οποιονδήποτε γιατί οι Εβραίοι χρειάζονται ένα κράτος).

- Επειδή υπογραμμίζετε τον αριθμό των νεκρών αμάχων χωρίς να εξηγείτε ότι: (1) οι αναφορές απωλειών που δίνουμε είναι βιαστικές και παραφουσκωμένες και, (2) τις μεγιστοποιούμε συνολικά χρησιμοποιώντας Παλαιστίνιους σαν ασπίδες για τα όπλα μας και παροτρύνοντάς τους να παραμείνουν στις ίδιες αυτές περιοχές, στις οποίες οι ΙΔΑ -σε μια ενοχλητική προσπάθεια να μειώσουν τις απώλειες αμάχων- προειδοποιούν να εκκενωθούν από κατοίκους.

- Επειδή δεν αναφέρετε ποτέ το γεγονός πως, εάν μπορούσαμε να σκοτώσουμε εκατομμύρια Ισραηλινούς, θα το κάναμε (στο κάτω-κάτω, το [ίδιο το] καταστατικό μας κάνει έκκληση για καταστροφή του Ισραήλ. Όπως έκαναν και οι αεροπειρατές την 9η Σεπτεμβρίου για να επιτύχουν τις περισσότερες απώλειες· θα τους άρεσε ωστόσο να είχαν σκοτώσει πολλούς περισσότερους Αμερικανούς (για παράδειγμα με τη βοήθεια Όπλων Μαζικής Καταστροφής). Κι εμείς θα θέλαμε να σκοτώσουμε πολλούς περισσότερους Ισραηλινούς. Πράγματι, σε πολλές περιπτώσεις προσπαθήσαμε να χτυπήσουμε τον πυρηνικό αντιδραστήρα του Ισραήλ με αυτό το σκοπό στο μυαλό μας. Ευτυχώς, ποτέ δεν υπογραμμίζετε την πρόθεση γενοκτονίας πίσω από τις επιθέσεις μας, όταν αναφέρεστε στα “αναντίστοιχα” ανταποδοτικά πλήγματα [από πλευράς Ισραήλ].

- Επειδή ποτέ δεν μας ονομάζετε τζιχαντιστές ακόμη κι αν διώκουμε Χριστιανούς (όπως η ISI, που απλά υποχρέωσε τους Χριστιανούς της Μοσούλης να εξισλαμιστούν). Ο βίαιος εξισλαμισμός, οι εκτοπίσεις ή οι δολοφονίες Χριστιανών και άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων από Ισλαμιστές γίνεται εδώ και χιλιετίες, όπως τόσο επιμελώς τεκμηριώθηκε στο “Ακόμη Εσταυρωμένοι”· όμως ευτυχώς, τέτοιο ιστορικό πλαίσιο απουσιάζει από την αναφορά σας στη διένεξη με το Ισραήλ.

- Επειδή υποβαθμίζετε τη σημασία του πόσο κακοί είμαστε για τους κατοίκους της Γάζας με τον να μην αναφέρετε, για παράδειγμα, την επίθεσή μας εναντίον του μοναδικού ισραηλινού ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού που παρέχει ρεύμα σε 70.000 κατοίκους της Γάζας. Ευτυχώς, επίσης αγνοήσατε πως οι Ισραηλινοί -πάνω στη βλακεία τους να δείξουν καλή θέληση-  εξέθεσαν στον κίνδυνο των πυραύλων μας τους εργάτες τους, ώστε να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση στη Γάζα.

- Επειδή αναφέρεστε μινιμαλιστικά στη διαφθορά μας, τον παράνομο πλουτισμό μας ή τα τεράστια έξοδα για τις σήραγγες, ώστε να επιτιθέμεθα στο Ισραήλ ενώ ο απλός Παλαιστίνιος γίνεται φτωχότερος.

- Επειδή παραβλέπετε πως -για να μεγιστοποιήσουμε τις απώλειες- φυλάμε τους πυραύλους μας σε σχολεία του ΟΗΕ και πως, όταν μας βρίσκει ο ΟΗΕ, απλά μας στέλνει τους πυραύλους μας πίσω.

- Επειδή παραβλέπετε τους Άραβες που έχουν το θάρρος να μας επικρίνουν -όπως ο Δρ Ταουφίκ Χαμίντ, ένας ισλαμιστής που έγινε μετριοπαθής, ο οποίος κατηγορεί αποκλειστικά εμάς για τα δεινά των Παλαιστινίων.

- Επειδή αγνοείτε την ισραηλινή ανθρωπιστική απερισκεψία να παρέχουν ιατρική βοήθεια ακόμη και σε τρομοκράτες που προσπαθούν να τους σκοτώσουν.

- Επειδή αποτυγχάνετε να αναγνωρίσετε την τεράστια αυτοσυγκράτηση του Ισραήλ. Εάν πολεμούσαμε με τη Συρία υπό το καθεστώς Άσαντ, η Γάζα τώρα θα είχε γίνει πεδιάδα, ερημωμένη από χημικά αέρια, βόμβες και άλλες επιθέσεις που είναι πολύ λιγότερο διακριτικές από τα πλήγματα του Ισραήλ, που γίνονται βασισμένα σε πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών. Και φυσικά, αν μας σκότωνε η Συρία, δεν θα σας ένοιαζε καθόλου. Όμως, για καλή μας τύχη, έχουμε να κάνουμε με το Ισραήλ, την χώρα που όλοι αρέσκονται να μισούν, έτσι μπορούμε να υπολογίζουμε σε σας για την εξυπηρετική σας βοήθεια εδώ.

- Επειδή παραλείψατε να πείτε πως το Ισραήλ επέλεξε να θυσιάσει δεκάδες στρατιώτες των ΙΔΑ για να καταστρέψει τις σήραγγες και τα όπλα που έχουμε κρύψει μέσα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως η Σετζαΐγια, επειδή, κάνοντάς το με αεροπορικές επιθέσεις (χωρίς να διακινδυνεύσει ζωές στρατιωτών) θα σκότωνε πολλές χιλιάδες Παλαιστίνιους. Η φιλική παράλειψη εκ μέρους σας τόσο κρίσιμων γεγονότων μάς θυμίζει πόσο υπέροχα καλύψατε τα γεγονότα στη Τζενίν το 2002, όταν (πάλι) -αντί να επαινέσετε την ανθρωπιστική απόφαση του Ισραήλ, που του κόστισε όμως, να χρησιμοποιήσει χερσαίες δυνάμεις αντί για αεροπορικά πλήγματα- τόσο εξυπηρετικά και τόσο ψευδώς κατηγορήσατε το Ισραήλ για μακελειό κατά τη διάρκεια μιας ακόμη επιχείρησης των ΙΔΑ να σταματήσει τις παλαιστινιακές τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών πολιτών.

- Επειδή δεν μοιράζεστε με τους αγγλόφωνους αναγνώστες σας αυτά που λέτε ανοικτά στα Αραβικά: ότι βλέπουμε κάθε ανακωχή σαν μια ευκαιρία να σας επανεξοπλίσουμε για τον επόμενο πόλεμο εναντίον του Ισραήλ (όπως ο εκπρόσωπός μας Μουσίρ Αλ Μάσρι δήλωσε πρόσφατα στην τηλεόραση).

- Επειδή δεν υπογραμμίζετε ότι το Ισραήλ δεν κάνει τίποτε για να κάνει ειρήνη μαζί μας (στο κάτω-κάτω, οι Ισραηλινοί τερμάτισαν την κατοχή της Γάζας το 2005 και εμείς έκτοτε εκτοξεύουμε πυραύλους). Μας είναι λίγο εκνευριστικό, το Ισραήλ να χρησιμοποιεί τους συνοριακούς ελέγχους για να περιορίσει τη δυνατότητά μας να επανεξοπλιστούμε και να ξανακτίσουμε τις σήραγγες κατά μήκος των συνόρων, όμως, με τη βοήθειά σας, ίσως η επόμενη κατάπαυση πυρός να άρει τον ισραηλινό αποκλεισμό, ώστε να μπορούμε ευκολότερα να εμπλουτίσουμε το οπλοστάσιό μας και να επισκευάσουμε τις σήραγγές μας για την επόμενη επίθεση. Και ναι: έχουμε περιέλθει σε αμηχανία επειδή οι συνάδελφοι Άραβες Μουσουλμάνοι στην Αίγυπτο επέλεξαν και εκείνοι να μας αποκλείσουν επειδή τους είχαμε προκαλέσει προβλήματα.

- Επειδή δεν θυμίζετε στους αναγνώστες, όταν αναφέρεστε σε δυνητικές εκεχειρίες, ότι οι παγκόσμιες υπερδυνάμεις δεν μπορούν πλέον να διασφαλίσουν μια αποστρατικοποιημένη Γάζα, όταν δεν μπορούν να αφοπλίσουν τη Χεζμπολλά στο νότιο Λίβανο.

Σοβαρά, ήσασταν ΑΠΙΘΑΝΟΙ. Σας παρακαλώ: συνεχίστε!

Με αγάπη,

Χαμάς

Υ.Γ. Πολλά ευχαριστώ επίσης και στους αμέτρητους διαδηλωτές ανά τον κόσμο που ακολούθησαν τη γραμμή σας, μας γέμισαν περηφάνια και μας έκαναν να φαινόμαστε νόμιμοι!

*Ο Νώε Μπεκ είναι ο συγγραφές του βιβλίου “Οι Τελευταίοι Ισραηλινοί”, ενός αποκαλυπτικού μυθιστορήματος σχετικά με το πυρηνικά του Ιράν και άλλα γεωπολιτικά θέματα στη Μέση Ανατολή.