30.12.2007


 
 

Πριν λίγο καιρό ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάϊ παρουσίασε μία εκπομπή για την ισραηλινό-παλαιστινιακή διαμάχη (http://www.youtube.com/watch?v=HbHWEAuAI-c) που κάθε άλλο παρά αντικειμενική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο Ζαν Κοέν έστειλε στο σταθμό την παρακάτω επιστολή.

--------------------------------------


Αγαπητέ κ. διευθυντά,

Ένας φίλος, μου έστειλε σήμερα το ρεπορτάζ του τ/ο σταθμού σας http://www.youtube.com/watch?v=HbHWEAuAI-c με τον τίτλο «πεθαίνοντας στη Παλαιστίνη.»

Σαν δημοσιογράφος που καλύπτει τα τελευταία 30 χρόνια το θέμα Μέση Ανατολή και παρακολουθώ με προσοχή τι λέγεται στα ραδιόφωνα, τι δείχνεται στους τ/ο σταθμούς και τι γράφεται στις εφημερίδες πρέπει να ομολογήσω πως η δήθεν δημοσιογραφική αυτή εκπομπή είναι η χειρότερη που έχω δει σε ελληνικά ΜΜΕ.

Είναι προφανές πως ο νεαρός παρουσιαστής της εκπομπής σας είναι ή εντελώς ανίδεος περί του τόσο περίπλοκου θέματος που λέγετε Μέση Ανατολή ή ήταν σε διατεταγμένη από τους Παλαιστίνιους υπηρεσία.

Στη Ισραηλινό-Παλαιστινιακή διαμάχη δεν υπάρχουν ούτε άγγελοι από τη μία ούτε διάολοι από την άλλη. Τα πάντα είναι γκρίζα με χιλιάδες λάθη και από τις δύο πλευρές. Βλέπετε όταν δύο λαοί διεκδικούν, δικαιωματικά, τον ίδιο χώρο δεν υπάρχει άσπρο μαύρο.

Πιστέψτε με πως αν δεν επρόκειτο για το σταθμό σας, που παρουσιάζει τις ειδήσεις όπως κάθε πολιτισμένο κράτος και τον οποίο παρακολουθώ μετά μανίας (όαση στο θολό ελληνικό τ/ο πεδίο) δεν θα σας έγραφα αυτό το email, θα παρέβλεπα το όλο θέμα ως άλλη μία ελληνική αντιδυτική/αντιισραηλινή/αντιαμερικανική υστερία.

Επιτρέψτε μου, με όλο την αγάπη και σεβασμό που έχω για τον σταθμό σας, να σας πω πως καλό θα ήταν την επόμενη φορά που θα κάνετε εκπομπή για ένα τόσο αμφιλεγόμενο θέμα, να είστε σίγουροι εκ των προτέρων πως ο παρουσιαστής ξέρει το θέμα και δεν είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Φιλικά
Ζαν Κοέν
Ανταποκριτής του ισραηλινού ραδιοφώνου στην Ελλάδα.

ΥΓ. Αν ο παρουσιαστής της εκπομπής θέλει όντως να μάθει κάτι για το θέμα μπορεί να μπαίνει στην ιστοσελίδα μου www.cohen.gr.
Z.K.