Κρησράρα 14.2.2013
Μωρίς Χατζής

ΕΒΡΑΙΟΙ. Ο πιο βασανισμένος λαός του κόσμου. Μετά την βίαιη διάλυση του κράτους του Ισραήλ, διασκορπίστηκαν σε όλη την υφήλιο. Όπου και αν πήγαν, κατηγορηθήκαν, ταπεινώθηκαν, εξευτελίστηκαν, ποδοπάτησαν την αξιοπρέπεια τους, κουρέλιασαν τις ψυχές τους, είπαν πως η καταγωγή τους προέρχεται από τράγους, είπαν πως είναι υπάνθρωποι, είπαν πως έχουν ουρά, τους καταδίωξαν, τους απομόνωσαν, τους έκαψαν στην πυρά, τους συκοφάντησαν ότι πίνουν ανθρώπινο αίμα, τους ενοχοποίησαν με τα πλαστά «Πρωτόκολλα της Σιών», τους κατηγόρησαν ότι αυτοί σταύρωσαν το σπλάχνο των σπλάχνων τους Ιησού Χριστό, τους είπαν προδότες, τους είπαν τοκογλύφους, τους είπαν μασόνους, τους είπαν μάγους. Αυτός ο κατάλογος δεν τελειώνει. Οι εβραίοι ήταν πάντα τα μαύρα πρόβατα των λαών, που έφταιγαν για ότι συνέβαινε σε όποια χώρα και αν ζούσαν. Εμείς όμως

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αυτό το εδώ αφορά όλες τις χώρες όπου υπάρχουν εβραίοι. Οι επί 2000 χρόνια διωγμοί των εβραίων αλλά και η γενοκτονία και το Ολοκαύτωμα από τους διεστραμμένους ναζιστές εγκληματίες και τον παράφρονα αρχηγό τους Χίτλερ δε μπόρεσαν να εξαφανίσουν αυτόν τον λαό. Στα χώματα όπου πότισαν με το αίμα τους εκατομμύρια αθώα θύματα μόνο και μόνο γιατί ήταν εβραίοι, ξανάνθισαν τα δένδρα της ζωής και κάθε κλαρί και κάθε φύλλο φωνάζει…

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μια από τις Δέκα Εντολές γράφει: «Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν». Ο Μεγαλύτερος εβραίος στον κόσμο δίδαξε: «Αγαπάτε αλλήλους». Ο εβραϊκός νόμος γράφει «Μην ξεχάσεις όταν θερίζεις να αφήσεις ένα δεμάτι σιτάρι για την χήρα». Ο εβραϊκός νόμος γράφει: «Κάθε πενήντα χρόνια να γίνεται ανακατανομή του πλούτου». Ποιος κατακτητής, ποιος αυτοκράτορας, ποιος δικτάτορας θα ανεχόταν τέτοιες επαναστατικές ιδέες; «Ειρήνη υμείν» δίδαξε ο Μεγάλος εβραίος.

Η σοφία που πηγάζει από τον εβραϊσμό για δικαιοσύνη, καλύτερη ζωή για τον άνθρωπο, είναι τα φώτα που διώχνουν τις σκοτεινές δυνάμεις που κάποιοι θέλουν να ξαναζήσουμε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο χιτλερισμός αναβιώνει. Νέα παιδιά παρασυρμένα χαιρετούν χιτλερικά. Ας ρωτήσουν τους γονείς τους και θα μάθουν ότι ο ναζισμός είχε για θύματα και αυτές τις ίδιες οικογένειες τους.

Ας ρωτήσουν να μάθουν ότι όταν οι ναζί κατέκτησαν την χώρα μας οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια ήταν γεμάτα από χιλιάδες πτώματα ελλήνων που είχαν πεθάνει από την πείνα. Ας πάνε να δουν στα νεκροταφεία τους χιλιάδες σταυρούς από μωρά παιδιά μέχρι γέροντες, θύματα και αυτοί του ναζισμού.

Τι είδους εθνικιστές είναι αυτοί οι οποίοι υμνούν τον ναζισμό, όταν αυτός ο ναζισμός κατέστρεψε την χώρα τους; Παρόλα αυτά αν νομίζουν ότι ο ναζιστικός σκοταδισμός θα σκεπάσει με τα μαύρα επαχθή πέπλα του την Ευρώπη και ιδιαίτερα την πατρίδα μας την Ελλάδα κάνουν μεγάλο λάθος.

Εάν πάλι νομίζουν ότι θα ξανανοίξουν τα κρεματόρια για τους εβραίους όπως ευαγγελίζονται κάποιοι αρχιναζιστές, πλανώνται πλάνην οικτράν...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ

Οι νεοναζιστές όσο και αν τους είναι δυσκολοχώνευτο τα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε. Οι λιγοστοί εβραίοι που απέμειναν ζουν σε χώρες δημοκρατικές, ακόμα και στην ίδια την Γερμανία. Ιδιαίτερα εδώ στην πατρίδα μας την Ελλάδα, μας προστατεύει η ίδια η δημοκρατία, το σύνταγμα, οι νομοί του κράτους αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που γνωρίζουν τι σημαίνει ναζισμός.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αν όμως και αυτό δεν γίνει, ας λάβουν καλά υπόψη τους ότι υπάρχει μια χώρα που τότε δεν υπήρχε. Το Ισραήλ που με το μακρύ του χέρι έφτασε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά στο Έντενμπε, του αιμοσταγούς Ιντρί Αμήν Νταντά και έσωσε τους εβραίους.

Ας λάβουν υπόψη τους ότι το μακρύ χέρι του Ισραήλ έφτασε πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά για να σώσει σε μια νύχτα εκατοντάδες εβραίους Αιθίοπες την φυλής των «φαλάσα» που λιμοκτονούσαν.

Ας λάβουν υπόψη τους ότι το μακρύ χέρι του Ισραήλ έφτασε μέχρι την Αργεντινή για να συλλάβει τον αρχιεγκληματία ναζιστή Άιχμαν, να τον δικάσει και να τον τιμωρήσει όπως του άξιζε.

Το Ισραήλ σε όποια γωνιά της γης υπάρχουν εβραίοι, εάν χρειαστεί, θα τους προστατέψει από τους ναζιστές και θα πληρώσουν ακριβό, πολύ ακριβό τίμημα.

Άλλωστε η απόσταση Ισραήλ Ελλάδος είναι «ένα τσιγάρο δρόμος»…

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ…